Hlavní obsah

Tohle nikdo nečekal! Jágr se dostal do elitní společnosti fit sportovců světa

Praha

Nemá angažmá, přesto se o něm ví. A na věku vůbec nezáleží. Jaromír Jágr, kterému je pětačtyřicet let, byl zařazen magazínem Sports Illustrated mezi padesát nejvíce fit sportovců světa. Kladenský odchovanec obsadil 39. místo. První skončil fotbalista Cristiano Ronaldo, druhý basketbalista Lebron James a třetí tenista Roger Federer, který o víkendu nadchl sportovní fanoušky v Praze při Laver Cupu.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr hrál v munulé sezóně v NHL za Floridu. Kde skončí letos?

Článek

"Jaromír Jágr strávil více než 27 let v NHL (ve skutečnosti Jágr strávil v NHL 24 let), a to kvůli své fyzické síle, předvídavosti a schopnosti střílet góly. Český veterán je stále aktivní díky svým tréninkovým metodám. Používá odporové gumy, medicinbal, využívá thajské masáže a další techniky, které slouží k lepšímu průtoku krve a regeneraci," vysvětlil krátce svoji volbu na svém webu Sports Illustrated.

Pět nejlepších podle Sports Illustrated
Muži
1. Cristiano Ronaldofotbal
2. Lebron Jamesbasketbal
3. Roger Federertenis
4. Mat Frasercross fit
5. James Harrisonamerický fotbal
Ženy
1. Simone Bilesovágymnastika
2. Allyson Felixováatletika
3. Katie Ledeckáplavání
4. Maggie Steffensovávodní pólo
5. Tia-Clair Toomeyovácross fit

V hokejovém světě posbíral Jágr hodně ocenění, ale aby se dočkal tohoto a v tomto věku, patrně nečekal. Za ním skončil například i fenomenální běžec Eluid Kipchoge.

Před ním byli také hokejista a kapitán Tampy Bay Steven Stamkos, ten byl vybrán na osmadvacátou příčku. Ještě o pět míst před ním se umístil tenista Rafael Nadal, světová jednička předváděla své sportovní umění také o víkendu v Praze. Dvanáctou pozici si vyjel cyklista Chris Froome. Deváté místo si vybojoval MMA zápasník Conor McGregor.

Jágr hrál v minulé sezóně v NHL za Floridu. Kde skončí letos? Zatím stále není o jeho angažmá jasno. Možné je, že se v týdnu představí v kladenském dresu v druhé nejvyšší české soutěži.

Reklama