Hlavní obsah

Jágr v sobotu za Kladno hrát nebude. Nepřejí si to týmy z NHL, řekl

Praha
Aktualizováno

Otázka kolem hokejové legendy Jaromíra Jágra a jeho startu v sobotním utkání za kladenské Rytíře proti Přerovu je vyřešena. Majitel klubu do zápasu nenaskočí. Fanoušci se tak nedočkají startu druhého nejproduktivnějšího hráče v historii zámořské NHL. Důvod? Stále čeká na vývoj v zámořské soutěži a nemá vyřízenou transferkartu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Kdy nastoupí Jaromír Jágr za Kladno

„Fanoušky to mrzí, těšili jsme se, ale situace je nyní taková," řekl Sport.cz mluvčí klubu Vít Heral.

"V sobotu hrát určitě nebudu. Nemám vyřízenou transferkartu. Je to nepříjemné, protože lidi čekali, že budu hrát. Na druhou stranu jsme nikomu nic neslibovali. Byl by nesmysl se do něčeho montovat, když stoprocentně nevím, jestli tu budu. Nechci se někomu zbytečně plést do sestavy, aby se kvůli mně měnila," vysvětlil své rozhodnutí Jágr.

Na začátku týdne vše ohledně startu Jaromíra Jágra vypadalo slibně. „Možnost návratu krále, jak mu interně říkáme, tady je. Spíše bych se přikláněl k sobotnímu zápasu," řekl v úterý Heral. „Kdykoliv přijde, strašně rádi ho přivítáme v sestavě," přidal se Pavel Patera, asistent trenéra.

Jsou tu ale další zápasy, kde by mohl majitel za svůj klub nastoupit. Kladno hraje ve středu v Litoměřicích a v sobotu 7. října doma se Slavií. "Uvidím. Zaprvé pořád probíhají nějaká jednání v NHL. Nepřejí si to ani ty týmy z NHL, abych hrál, takže to musím respektovat. Podle toho, jak to skončí, tak uvidíme dál," řekl Jágr.

Dopadne NHL?

Pětačtyřicetiletý Jágr oblékl dres Kladna naposledy před pěti lety, když v sezóně 2012/2013 odehrál v dresu Rytířů 34 utkání a připsal si 57 bodů. Zatím jeho posledním utkáním v dresu klubu, který ho vychoval, byl duel s Litvínovem 8. ledna 2013. To byla ale extraliga.

Po minulém ročníku NHL Jágr skončil na Floridě, od té doby je bez angažmá. Přesto stále preferuje pokračování v nejlepší a nejslavnější soutěži na světě. Jako poslední se objevila možnost odchodu do St. Louis, ale jak je tato varianta reálná, ví jen hráč sám.

"Já to víceméně vůbec neřeším. Co bude, to bude. Je spousta věcí, které se mění ze dne na den. Budu se snažit hlavně připravit co nejlíp," řekl Jágr.

Hokejová jednání jako poker

"Poslouchám, co mi říká Ježek (agent Petr Svoboda). Ne všemu, co ti lidi řeknou, můžeš věřit. Musíš číst mezi řádky. Co si budeme namlouvat, to je poker v hokeji. Každý se snaží nějakým způsobem blafovat. Sice nechápu, z jakého důvodu, jsme dospělí chlapi. Nepodepisuju nějaký obrovský kontrakt na sedm let. Ale to je jedno, taková je strategie určitých lidí," dodal kladenský odchovanec.

Pokud by nakonec Jágr v sezóně nehrál NHL, mohl by naskočit v konkurenční KHL. Tím pádem by tu byla šance, že se zúčastní olympijských her v únoru v Pchjongčchangu, přesto, že po světovém šampionátu v roce 2015 se rozloučil v Praze s národním dresem.

Mrzí vás, že Jaromír Jágr neoblékne kladenský dres?
Ano
12,2 %
Ne
30,8 %
Je to jeho rozhodnutí
57 %
Celkem hlasovalo 12516 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko