Hlavní obsah

Tři slepené góly Kometu nezlomily. Pořád jsem věřil, že zvítězíme, pravil Čiliak po výhře v prodloužení

Brno

Postup už měli jistý, ale i páté střetnutí ve skupině B Ligy mistrů zvládli vítězně. Hokejisté Komety sice promrhali v poslední třetině utkání se švédským Malmö před svými fandy tříbrankový náskok, avšak ve třetí minutě prodloužení vstřelil Martin Erat rozhodující gól, a tak si nakonec brněnští hráči užili s 3067 diváky pozápasovou děkovačku po výhře 5:4.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

„Bylo to obtížné střetnutí. V úvodní třetině na mě skoro žádná střela nešla. Ve druhé sice hosté jeden gól dali, ale my jsme 3:1 vedli. V poslední části jsme se ovšem bohužel dopustili několika chyb, které hosté potrestali. Já jsem ale pořád věřil, že nás ani vyrovnání nezlomí. Stejně jako v předchozích dvou domácích duelech Ligy mistrů se nám povedlo dát v prodloužení rozhodující branku," měl nakonec radost brněnský gólman Marek Čiliak.

To, že v rozpětí čtyř minut třikrát inkasoval, mu ovšem leželo v hlavě. „Škoda toho nepovedeného závěru základní hrací doby. Nakonec všechno dobře dopadlo, ale musíme se z něj poučit," plánoval. Motivace podle něj hokejistům Komety nescházela. „O tom, že už jsme jistými postupujícími do play off, jsme vůbec nepřemýšleli. Chceme uspět v každém zápase, a navíc jsme hráli doma," tvrdí rezolutně.

I proto Brňané nastoupili v sestavě, která se jen minimálně lišila od složení mužstva v extraligových střetnutích. Jedinou výjimkou bylo zařazení obránce Lukáše Vágnera, který na začátku sezóny hostuje v prvoligové Třebíči. „Sledujeme ho, patří tam k nejvytíženějším hráčům. Počíná si velmi dobře, chtěli jsme ho tudíž vidět. Rozhodně nezklamal," sděluje trenér Komety Kamil Pokorný.

Polevení ve třetí dvacetiminutovce přisuzuje chvilkové ztrátě koncentrace. „Když jsme krátce po druhé pauze zvýšili na 4:1, kluky to zřejmě trochu ukolébalo. Malmö prokázalo svoje kvality a potrestalo nás. Nemělo by se to stávat, ale prodloužení nám naštěstí vyšlo a vyhráli jsme," těší Pokorného. „Nebylo však vůbec jednoduché náhle přeskočit z extraligy do mezinárodní soutěže. Zvlášť když už máme play off Ligy mistrů jisté," dodává.

Reklama

Související témata: