Hlavní obsah

Mrázek v bezvědomí! Krajan mu na ledě vytáhl zapadlý jazyk, probral se až v sanitce

Praha

Byl to okamžik, při kterém se tajil dech. 23letý český hokejový útočník Znojma Petr Mrázek upadl po bezohledném zákroku lineckého Jacoba Dowella ve 45. minutě utkání EBEL do bezvědomí a zůstal bezvládně ležet na ledě. Svému spoluhráči duchapřítomně pomohl obránce Antonín Bořuta, který mu vytáhl zapadlý jazyk.

Faul na českého útočníka Petra Mrázka v EBEL

 
Článek

„Když jsem se to dozvěděl, tak jsem mu psal, že mu děkuji. Říkal, že se o mě postarali hlavně doktoři," vracel se Mrázek v rozhovoru pro Znojemský deník k hororovému zákroku kanadského forvarda, který má na svém kontě i 157 stratů v NHL za Chicago, Dallas a Minnesotu.

Po Bořutově pohotové reakci přispěchali někdejšímu útočníkovi brněnské Komety a Olomouce na pomoc lékaři a zdravotníci, kteří ho okamžitě převezli do nemocnice v rakouském Linci. „Na třetí a půlku druhé třetiny si vůbec nevzpomínám. Vůbec nevím, co se dělo, probudil jsem se až v sanitce," popisuje Mrázek.

Podrobnější vyšetření naštěstí neprokázala vážnější zranění a druhý den byl z nemocnice propuštěn. „Cítím se dobře, mám akorát bouli na hlavě a zašitý nos," usmál se Mrázek s tím, že Dowell se mu s omluvou zatím neozval.

Už v pátek čeká Orly, kteří v Linci nakonec prohráli 3:8, další utkání v rámci EBEL proti maďarskému Székesfehérváru, a Mrázek věří, že v sestavě nebude chybět. „Cítím, že mi nic není, takže do toho chci vletět. Když se něco ozve, tak problém vyřeším potom. Teď nad tím nechci přemýšlet, prostě se stalo a snad to dopadlo dobře," oddechl si brněnský rodák.

Naopak Američana Dowella čeká pauza. Za úder do oblasti hlavy a krku inkasoval trest na pět minut a do konce utkání, disciplinární komise soutěže mu navíc dodatečně vystavila pětizápasovou stopku.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články