Hlavní obsah

Na stará kolena řádil! Protřelý gólman v téměř Jágrově věku mlátil maličkého útočníka

Vylučován nebývá, teď ale hokejový brankář Cristobal Huet zažil výjimečnou situaci. Dvaačtyřicetiletý francouzský matador se výrazně zapojil do konfliktu, který vznikl pár desítek sekund před koncem utkání švýcarské ligy Servette - Lausanne (6:1). Gólman hostů velmi ostře reagoval na strčení ze strany amerického útočníka Nathana Gerbeho, které přišlo v okamžiku, kdy se zdálo, že vzniklá šarvátka je minulostí.

Gólman Huet se pere

 
Článek

Huetovi se v zápase příliš nevedlo, nedaří se mu vlastně v celé sezóně, má průměr 4,11 obdrženého gólu na zápas a úspěšnost zákroků 87,89 procent. Lausanne je v tabulce jedenácté, proti ženevskému celku žádný významný obrat nepřišel. Třetí prohra v řadě...

Gerbe je se 163 cm nejmenším hráčem švýcarské ligy, za brankou přesto troufale šel do souboje s Etiennem Froidevauxem. Ten měl fyzicky navrch. Do dění se ovšem vložili další hráči.

A po Američanově šťouchnutí i o dvacet centimetrů vyšší Huet, který byl zprvu vpovzdálí. Pro mnohé bylo počínání zkušeného gólmana v téměř Jágrově věku (45) překvapením. Na stará kolena se ostře pustil do protivníka.

Následovalo pochopitelně vyloučení obou rváčů. Pro Francouze, který působil mj. v Los Angeles, Montrealu, Chicagu a Washingtonu (v NHL odchytal více než 400 zápasů) a letos v Paříži se rozloučil s reprezentací při své třinácté účasti na MS elitní skupiny, to je vůbec první trest v sezóně, Gerbe se stal nejtrestanějším hráčem tohoto ročníku ligy.

Reklama

Související témata: