Hlavní obsah

Snažili se mě rozhodit už při rozbruslení, smál se po postupu třinecký brankář Hrubec

Třinec

Poprvé v historii si hokejisté Třince zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů. Po výhře 2:1 v Malmö porazili stejným rozdílem švédský tým i v domácím prostředí a mohou se těšit na další švédský tým Brynäs.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec po skončení odvetného osmifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

„Jsme nesmírně šťastní, protože porážet tak silné celky není jen tak. Tuhle soutěž zatím vyhráli jenom Švédové, tak je fajn, že jsme to trochu protřídili," svěřoval se třinecký brankář Šimon Hrubec, který se na postupu do další fáze podílel znovu skvělým výkonem. Čisté konto držel až do 57. minuty, kdy jej v oslabení povedenou kličkou a pohotovou střelou nad lapačku překonal Bryggmann.

„To byla velká škoda, že do toho dokázal ještě plácnout. Ale nakonec se to štěstí znovu odrazilo k nám," popisoval Hrubec, který měl tentokrát hodně starostí proti dotírajícím útočníkům udržet nervy v klidu. Schytal několik ledových sprch, rozhodit se jej pokoušel zalehnutím i Olofsson. „Tohle mě nerozhodí a je jenom dobře, že jsou nervózní. I během rozbruslení na mě dělali brzdy, když jsem se protahoval na červené. Jenom jsem se tomu pousmál. Táta mě odmala učil nenechat se ničím a nikým rozhodit a toho se držím," svěřoval se Hrubec.

Malmö remíza nestačila, proto za nerozhodného stavu odvolal švédský tým brankáře. První pokus Linharta od modré čáry úspěšný nebyl, po Ciencialově bekhendové trefě z obranného pásma už mohl Třinec začít slavit. „Přesně mířená střela," smál se třinecký útočník. „Ale ne, jen jsem puk vyhazoval a přál si, aby to hlavně nebylo zakázané uvolnění. Ale nějak se to zvláštně stočilo a skončilo to v brance," popisoval David Cienciala.

Třinečtí si postupu cenili o to více, že k utkání vyjeli v hodně improvizované sestavě a na soupisku se znovu dostali hráči z farmářského Frýdku-Místku. K prvnímu utkání mezi muži byl trenérem Varaďou povolán také teprve šestnáctiletý junior Adam Raška. „Trenér mi to řekl v neděli večer. Vůbec jsem kvůli tomu nemohl usnout a byl jsem hodně nervózní," culil se talentovaný útočník.

Reklama

Související témata: