Hlavní obsah

V šestnácti do Ligy mistrů. Nemohl jsem z toho usnout, svěřil se třinecký Raška

Třinec

Opory mu chybí, kouč Třince Václav Varaďa se toho ale nebojí. Do osmifinále hokejové Ligy mistrů poslal teprve šestnáctiletého útočníka Adama Rašku. Ten tak po osmi zápasech v první lize za Frýdek-Místek mohl hned okusit špičkový evropský hokej. Třinec doma porazil Malmö 2:1 a ve čtvrtfinále Ligy mistrů se v prosinci utká s dalším švédským týmem Brynäs.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují z postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Pomohl jim k tomu i šestnáctiletý Adam Raška.

Článek

Talentovaný útočník odehrál proti švédskému Malmö téměř jedenáct minut, v nichž na gólmana Alsenfelta vyslal tři střely. Od bodového zápisu ale nebyl daleko, po jeho přihrávce nastřelil Martin Růžička tyčku.

„Možnosti byly, akorát zkušenosti mi chybí. Jsem mladý a potřebuju je sbírat, abych dával góly i v extralize. Bylo by to pěkné, mít nějaký bodík hned v premiéře, nevyšlo to, ale nevadí. Bylo to o hodně rychlejší, tvrdší, silovější, než na co jsem zvyklý. Kluci jsou opravdu větší, silovější a nebylo tolik prostoru jako v juniorce," přiznal Raška.

To, že proti červeným jestřábům z Malmö nastoupí, se dozvěděl v neděli večer. „No...nemohl jsem vůbec usnout, byl jsem už v neděli večer hodně nervózní. Usnul jsem až kolem jedenácté. V pondělí jsem pak dostal celý den volno, odpočíval jsem a připravoval se," svěřoval se hokejista, který ještě v minulé sezóně hrál ve starším dorostu Třince. „Jsem moc rád, že jsem si mohl zahrát v prvním týmu. Je to pro velká zkušenost," pokračoval Raška.

Přestože se oblékl do výstroje stejně jako ostatní, s tím že by se mockrát dostal na led nepočítal. Po zranění Martina Růžičky ale zaujal jeho místo v sestavě plnohodnotně. „Trenér mi na začátku řekl, ať jsem nechystaný, že mě tam kdykoliv vyšle. Hrál jsem nakonec víc, než jsem čekal," popisoval Raška.

V kabině se Raška dočkal skvělého uvítání, spoluhráči jej pochvalně poplácávali i při střídání. „Kluci mě podrželi, říkali mi, ať nejsem nervózní," řekl Raška. Malé obavy ale má. Ze zápisného. „Doufám, že nic nepřijde, anebo že to nebude moc. Dal jsem nedávno první gól ve Frýdku-Místku a mám tam stále dluh," pousmál se útočník Třince.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko