Hlavní obsah

Ruský brankář bavil Ameriku. Gólem přes celé kluziště, pak i nevšedním oslavným tancem

Vyjel si za svou branku, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, v tom si ale všiml, že má víc času, než možná sám čekal. Ruský hokejový gólman Michail Berdin se proto kvapně rozhodl, že zkusí využít soupeřovy hry bez brankáře a trefit přes celé kluziště prázdnou klec. Rodákovi z Ufy se to povedlo dokonale a následně bavil přítomné diváky nevšední oslavou své trefy.

Brankářův gól přes celé kluziště

 
Článek

Berdinův tým Sioux Falls vedl v utkání zámořské juniorské USHL proti Muskegonu 6:4, když se hosté více než tři minuty před koncem základní hrací doby odhodlali ke hře bez brankáře Karkiho, který na konci druhé třetiny nahradil mezi třemi tyčemi čtyřikrát překonaného Čecha Adama Brízgalu.

Jenže Muskegonu se hra se šesti bruslaři nevyplatila, neboť Berdin ukázal svou zručnost s hokejkou a povedeným lobem zvýšil na 7:4 pro domácí.

Devatenáctiletému gólmanovi, jehož si vloni vybral v draftu NHL jako 157. v celkovém pořadí Winnipeg, okamžitě přispěchali gratulovat spoluhráči přítomní na ledě, se zbytkem týmu si jel Berdin plácnout ke střídačce. A pak už rozjel sólo oslavu na ledě, nechyběl ani nevšední taneček.

Do konce utkání už se skóre neměnilo, hostům k bodovému zisku nepomohl ani gól českého útočníka Matěje Pekaře ani asistence jeho krajana Jáchyma Kondelíka.

Reklama