Hlavní obsah

Úžasná podpora nemocným a opuštěným dětem. Led zaplavilo přes 25 tisíc plyšáků

Hershey/Praha

V zámořských nižších a juniorských hokejových soutěžích je akce s názvem Teddy Bear Toss již několik desítek let samozřejmostí. V předvánočním období dorazí diváci na vybrané zápasy s plyšovými hračkami, kterými po prvním gólu domácího týmu zaházejí ledovou plochu. Nejinak tomu bylo i o víkendu ve farmářské American Hockey League při utkání Hershey Bears (farma Washingtonu) a Wilkes-Barre/Scranton Penguins (rezervní tým Pittsburghu).

Plyšáci na led

 
Článek

Fanoušci si na svou chvíli slávy sice museli počkat až do 34. minuty, kdy útočník domácích Liam O'Brien snížil na 1:2, pak to ovšem stálo za to. Utkání muselo být na několik minut přerušeno, neboť úklid ledové plochy byl nevyhnutelný. Pořadatelé následně spočítali, že shromáždili přes 25 tisíc plyšáků, čímž Hershey o více než čtyři tisícovky překonalo svůj loňský rekordní počin.

Úplným rekordmanem v tomto směru je tým Calgary Hitmen hrající Western Hockey League. Jeho fanoušci naházeli předloni na led 28 815 plyšových hraček.

Medvědi a ostatní plyšová zvířata pak prostřednictvím neziskových organizací putují k nemocným či opuštěným dětem jako vánoční dárek.

Reklama

Související témata: