Hlavní obsah

Šimon je brankář pro Barcelonu, smál se po výhře v Lize mistrů útočník Adamský

Třinec

Na třetího soupeře ze švédské Elitserien v řadě narazili v Lize mistrů hokejisté Třince. Po Jönköpingu a Malmö se tentokrát poměřili s týmem Brynäs IF, který v úvodním zápase čtvrtfinále porazili na svém ledě 3:1. Odveta se hraje příští úterý v Gävle.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Šimon Hrubec a Martin Adamský z Třince při utkání s Brynäs.

Článek

Na první gól se v Třinci čekalo až do druhé poloviny utkání a jako první inkasovali domácí. Gól Američana Millera byl ale jedinou slabou chvilkou skvělého Šimona Hrubce, který potřetí za sebou dostal v Lize mistrů jediný gól. „Ony některé ty zákroky možná vypadají zázračně, ale třeba nejsou tak důležité, jako ty, co vypadají obyčejně," svěřoval se Hrubec.

„Tyhle zápasy jsou vždycky zážitek. Náš herní projev byl úžasný. Škoda jen, že nám tam nenapadalo víc gólů, ale i tak mám hroznou radost. Dokázali jsme utkání otočit, dostali jenom jeden gól a povezeme si do Švédska slušný výsledek," říkal nejlepší brankář dosavadního průběhu Ligy mistrů.

Třinci stačily k obratu skóre necelé čtyři minuty. Po pětadvaceti vteřinách třetí části srovnal v početní výhodě Rákos a za tři minuty a dvacet vteřin se mezi betony Fernströma trefil Adamský. „Jsem rád, že jsem vůbec nějaký gól dal. Důležitější byl ale ten vyrovnávací v přesilové hře. Ten zlomil zápas," vykládal autor vítězné branky útočník Martin Adamský. „Šimon (Hrubec) nás znovu držel. Kdybychom hráli fotbalovou Ligu mistrů, tak bych ho doporučil do Barcelony," vyzvedl další parádní Hrubcův výkon.

Uhájit příští úterý ve Švédsku dvougólový náskok nebude podle Adamského vůbec snadné. I kvůli rozměrnému kluziště. „Základ to je výborný, ale čeká nás hodně těžký zápas, je to odlišné než hrát tady, protože tam je to hřiště dvakrát větší. Nic není rozhodnuto," upozornil Adamský. „Ale na druhou stranu mě se proti nim hraje super, protože oni hrají hokej. A my jsme hokejové mužstvo, útočný hokej se nám líbí," pokračoval Adamský. „On Áda vypadá jako Švéďák, takže vlastně hraje proti svým," smál se třinecký brankář.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec