Hlavní obsah

Hradec Králové posílí na Spenglerově poháru Lhoták a Gernát

Hradec Králové

Český útočník Lukáš Lhoták z Ambri-Piotty a slovenský obránce Martin Gernát z Lausanne posílí hokejisty Hradce Králové na Spenglerově poháru, který čeká Mountfield od úterka v Davosu. Prvním soupeřem v základní skupině bude pro Východočechy Kanada a turnaj pro ni bude i generálkou na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu. O den či dva později čeká domácí Davos, jehož barvy hájí forvard Robert Kousal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Lukáš Lhoták na archivním snímku.

Článek

Hradec Králové měl zájem o reprezentační útočníky Romana Červenku s Michalem Birnerem z Fribourgu i Dominika Kubalíka z Ambri-Piotty, ale nakonec mu na slavném turnaji pomůže stejně jako loni Lhoták a také bývalý sparťanský bek Gernát.

"Všichni do Davosu chtěli jet," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. Červenka se však omluvil kvůli zranění, jež ho nepustilo ani na Channel One Cup v Praze a Moskvě. "Birnera nakonec klub neuvolnil. Kubalík se zranil na reprezentační akci," litoval Kmoníček. Červenku trápí už delší dobu natržený mezižeberní sval, Kubalík má poraněné rameno.

Loni při premiéře vypadl Mountfield s Kanadou ve čtvrtfinále po porážce 1:5 a nyní má vyšší ambice. "Letos bychom chtěli umístění vylepšit. Semifinále by bylo fajn. Je výhoda, že jsme na Spengler Cupu byli už jednou a poznali jsme prostředí," řekl Kmoníček.

O postup mezi nejlepší čtyři budou Východočeši hrát s téměř kompletním extraligovým kádrem, z něhož chybí jen mladý útočník Radovan Pavlík, reprezentující na mistrovství světa hráčů do 20 let v Buffalu.

"Pro nás je důležité, že už před reprezentační přestávkou se mužstvo začalo dávat dohromady, doléčili jsme zranění. Po dlouhé době máme kompletní útok," doplnil asistent trenéra Pavel Hynek. Mountfieldu téměř dva měsíce scházel například zkušený útočník Jiří Šimánek. V tuto chvíli však nemá na marodce ani jednoho hráče.

Druhou skupinu tvoří reprezentace Švýcarska, která je stejně jako Kanada soupeřem Česka v základní skupině na olympiádě, účastník KHL Dinamo Riga a finská Hämmenlinna. Vítězové postoupí přímo do sobotního semifinále, celky z druhých a třetích míst čeká v pátek čtvrtfinále.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 19. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko