Hlavní obsah

Hrubec a Bakoš aspirují na MVP hokejové Ligy mistrů

Curych

Brankář Šimon Hrubec z Třince a slovenský útočník ve službách Liberce Martin Bakoš jsou mezi pěticí kandidátů na ocenění pro nejužitečnějšího hráče Ligy mistrů. Oba výrazně pomohli Ocelářům a Bílým Tygrům do semifinále, jež se rozehraje 9. ledna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký brankář Šimon Hrubec v akci.

Článek

Společně s nimi se do výběru expertů, z něhož vzejde nový držitel NordicBet MVP Trophy, dostali švédský útočník Fredrik Pettersson (Curych), švédský obránce Joel Persson (Växjö) a finský útočník Antti Suomela (Jyväskylä).

Šestadvacetiletý Hrubec, jenž má na kontě rovněž starty v české reprezentaci, kraluje v Lize mistrů s vynikajícími čísly statistikám gólmanů. Z devíti zápasů vychytal osm výher, v průměru inkasoval 0,99 gólu na zápas a úspěšnost zákroků má 96,47 procenta. Dvakrát vychytal čisté konto.

O rok starší slovenský reprezentant Bakoš stihl v osmi zápasech nasbírat 14 bodů za 10 branek a čtyři asistence, což ho řadí na třetí příčku bodování soutěže.

Fanoušci nyní mohou podpořit do 10. ledna jednotlivé hráče svými hlasy na stránkách www.shlbloggen.se/chl-nordicbet-mvp-trophy-2017-18/. Z hlasování vzejde trojice finalistů, mezi nimiž se pak bude rozhodovat v novém kole hlasování od nuly.

Reklama

Související témata: