Hlavní obsah

Úspěch pro český hokej! Dva hráči z extraligy jsou v elitní trojce Ligy mistrů

Praha

Nejužitečnějším hráčem Ligy mistrů se může stát hokejista z české extraligy. Ve finálové trojici jsou jak Šimon Hrubec z Třince, tak Marek Bakoš z Liberce. Jejich konkurentem je zadák švédského Växjö Joel Persson. O finálové podobě rozhodli fanoušci, kteří opět mohou svého favorita podpořit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Martin Bakoš (vlevo) se snaží překnat Viktora Andréna v brance Växjö. S číslem 3 přihlíží obránce Oliver Bohm.

Článek

Tato trojice vzešla z pětičlenné širší nominace, kterou zveřejnili oficiální stránky Champions Hockey League (CHL) minulý týden. Z ní se do finálové trojky neprobili finský útočník Suomela z Jyväskylä a forvard Curychu Pettersson.

Vítěz bude oznámen 6. února během finále a fanoušci budou mít opět zásadní slovo. Svého favorita mohou podpořit zde. Hlasovat se může do 4. února.

Třinec i Liberec mají za sebou úvodní duel semifinále. Oceláři, za které tentokrát Hrubec nechytal, prohráli na ledě finského Jyväskylä 2:4. Bílí Tygři doma vybojovali remízu 1:1 se švédským Växjö. Odvety jsou na programu příští úterý.

Šestadvacetiletý Hrubec, jenž má na kontě rovněž starty v české reprezentaci, kraluje v Lize mistrů s vynikajícími čísly statistikám gólmanů. Z devíti zápasů vychytal osm výher, v průměru inkasoval 0,99 gólu na zápas a úspěšnost zákroků má 96,47 procenta. Dvakrát vychytal čisté konto.

O rok starší slovenský reprezentant Bakoš stihl v devíti zápasech nasbírat 14 bodů za 10 branek a čtyři asistence, což ho řadí na třetí příčku bodování soutěže.

Reklama

Související témata: