Hlavní obsah

Jágr jako za mlada. Zase kydal hnůj

Kladno

Po dekádách slávy a velkých úspěchů si prožil smolnou a nešťastnou sezónu, která jako by do jeho životopisu vůbec nepatřila. Po nevydařeném angažmá v Calgary a sérii zranění chtěl Jaromír Jágr alespoň pomoct svému Kladnu zpět mezi elitu z WSM ligy, kde ho však záhy vyřadil ze hry havířovský Marek Sikora. Když už se nedařilo na ledě, vrhla se slavná 68 na jiné velmi dobře známé teritorium.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nehrající útočník Jaromír Jágr na střídačce Kladna.

Článek
Fotogalerie

Když jeho hvězda v raných devadesátých letech začala stoupat strmě vzhůru, tak i přes příval miliónů dolarů ze zámořského angažmá v Pittsburghu Jágr nezapomínal na své kořeny na zemědělském statku, kde také v letních pauzách vypomáhal rodičům s těžkou prací.

Obrázky jeho zaparkovaných bouráků na dvorku mezi slepicemi a pózy s vidlemi se staly téměř ikonickými. Ale jak vidno, ani o čtvrtstoletí později se šestačtyřicetiletý veterán fyzické práce ve svérázném odéru neštítí.

Jeho synovec Jiří Kalla na Instagramu publikoval snímek, jak slavný strýc v kraťasech vyváží z chlívku kolečko s hnojem.

Kdo ví, možná mezi fůrami dobytčího trusu přemýšlí o svém dalším angažmá, možná i o návratu do zámoří.

„Nepřemýšlel jsem o sobě, musím se hlavně dát stoprocentně dohromady, jestli budu chtít hrát ještě hokej, abych byl platným hráčem," řekl Jágr v pátek poté, co jeho Rytíři definitivně ztratili šanci na extraligu.

Reklama

Související témata:
Hnůj
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec