Hlavní obsah

Hadamczik musel vyměnit další tři hráče

PRAHA

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik musel o víkendu udělat další tři změny ve složení hokejové reprezentace pro moskevský Channel 1 cup. Národní tým se bez většiny krajánků sešel v neděli na ledě pražské Sparty.

Článek

Po pátečním zařazení Philippa za zraněného Blaťáka se omluvil další marodící obránce Skrbek. "Bere antibiotika, přišel tak o debut, a proto jsme oslovili Gureně," líčil kouč, jenž ztratil i libereckého útočníka Pletku, který si při sobotní extraligové dohrávce poranil třísla. "Za něj byl povolán spoluhráč Čermák," uvedl Hadamczik.

V neděli pozdě večer navíc vypadl ze sestavy také útočník švédského HV 71 Hrdina, který přiletěl s teplotami. "Závěr lékařské prohlídky byl jasný, nemoc propukla naplno a minimálně deset dnů musí být v posteli," přiznal Hadamczik, jenž narychlo zval debutanta z Liberce Víška a ještě do týmu doplnil Ficence, který patří mezi nejproduktivnější beky německé ligy.

Nekompletní mužstvo

K prvnímu tréninku vyjelo mužstvo značně nekompletní. "Hořava je v tuto chvíli ještě na palubě letadla ze Švédska a dorazí až večer do hotelu, stejně jako z Finska cestující Straka s Kohnem. Hamr s Klotenem i Ficenec v Ingolstadtu ještě v neděli hráli ligové zápasy, kanonýr ruské ligy Marek musí ráno do nemocnice na vyšetření, proto přijde až na pondělní trénink a dodatečně povolaný Gureň přiletí z Novosibirsku až v pondělí odpoledne," líčil před začátkem hodinové přípravy na ledě Hadamczik, jenž bude mít až dnes k dispozici i Víška.

Útočník Leoš Čermák dostal možnost rozšířit své tři starty za národní tým z dubna 2002. "Musím oželet jen turnaj bojových sportů K-1 Fighting v Sazka Areně, na který jsem měl lístky. Nedělá mi to ale problém, hrát za národní tým je příležitost, kterou jsem nečekal," přiznal.

Ficenec má dobré reference

Debutující Ficenec, který nemá vyřízena víza do Ruska, odehraje jako osmý bek pouze zítřejší přípravu s Bělorusy v Praze. "Přichází na něj dobré reference, proto ho chceme v tom utkání zkusit," vysvětlil Hadamczik.

Jen pro úterní střetnutí jsou v kádru i útočníci Irgl, Hubáček a P. Sýkora, kteří už mají naplněnou kvótu dvou startů na akcích evropské tour v této sezóně. "Snažím se být nad věcí, i když takové omezení se mi nezdá zrovna správné. Věřím, že hráči, kteří pak třetí turnaj seriálu odehrají, se budou snažit odvést maximum. Chceme stavět na bojovnosti, vůli a dobré organizaci hry," uvažoval Hadamczik.

Až se mužstvo v pondělí odpoledne sejde na ledě kompletní, mělo by trénovat v tomto složení: Hnilička (A. Svoboda) - Hamr, Platil, Kroupa, Čáslava, Ficenec, Philipp, Kutlák, Gureň - P. Sýkora, Marek, Rolinek - Kohn, J. Straka, Šimánek - Irgl, Čermák, Hubáček - Bednář, Mikeska, Skořepa - Kalla, Polanský, Kubinčák - M. Hořava, Víšek.

Reklama