Hlavní obsah

Hokejisty mrzela promarněná šance

HELSINKY/PRAHA

Srdnatě bojovali čeští hokejisté ve čtvrtek v Helsinkách, jenže skalp domácích Finů nezískali. Páteční přesun obou mužstev do centra turnaje v Moskvě tak bude příjemnější pro soupeře, který s sebou poveze tři body, zatímco naši poletí s prázdnou.

Článek

Snad nejsmutnější z reprezentantů byl ve čtvrtek večer útočník Tomáš Rolinek, jenž měl za stavu 2:2 po brejku v oslabení na holi vedoucí gól, jenže tutovou šanci neproměnil a vzápětí Finové vstřelili vítěznou branku.

"Bohužel byl už dost špatný led, navíc se mi postavil puk. Byli jsme přitom lepší než domácí, kteří však bohužel proměnili víc přesilovek. Musím se ale spoluhráčům omluvit, že jsem nedal gól do prázdné branky a taky za faul před prvním finským gólem, protože do té doby jsme hráli úplně super a nepustili soupeře k ničemu," mrzelo Rolinka.

"Škoda, že v tom oraništi Rolasovi puk poskakoval. Kdybychom dali na 3:2, tak by Finové znervózněli a zřejmě bychom vyhráli," uvažoval autor druhé české branky Josef Straka s tím, že je těžké na mezinárodní scéně ubránit oslabení ve třech.

Marek už chce hrát s radostí

"Při hře pět na pět jsme byli Finům minimálně vyrovnaným soupeřem a měli možná i víc šancí, ale bohužel jsme je nedali," doplnil s tím, že na zbytečné fauly trenér Hadamczik neustále upozorňuje, přesto se jich tým znovu nevyvaroval.

Jan Marek sice dal první gól národního mužstva, ale stále se po sérii nachlazení necítí úplně fit: "Dostal jsem tablety na podporu imunity, které mám brát půl roku. Antibiotika mi doktor nedal a řekl, že mohu hrát. Čekám každým dnem, kdy by se to mělo zlepšit. Chci jít už někdy na zápas s radostí a nemyslet na to, že mi není dobře. Je to protivné."

V sobotu hraje reprezentace už v Moskvě se Švédy, kteří tam včera připravili Rusům při premiéře v nové hale na Chodynském poli první porážku sezóny. Hrdinou byl brankář Ersberg, jenž předvedl 35 úspěšných zásahů a kryl i všechny tři nájezdy domácích.

Reklama

Související témata: