Hlavní obsah

Kvapil věří, že Tygři předvedou sílu v nároďáku

Praha

V roli lídra kanadského bodování extraligy oblékne 34letý útočník Marek Kvapil poprvé od listopadu 2016 reprezentační dres. „Už je to nějaký pátek, co jsem za nároďák hrál naposledy. Těším se opravdu hodně a snad odvedu práci, kterou ode mě kouč Říha očekává," říká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kvapil a asistent trenéra Karel Mlejnek během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games.

Článek

Před sezonou o reprezentaci nijak nepřemýšlel, neměl ji však za úplně uzavřenou kapitolu. „Byl tady trend nechávat hrát mladší kluky, ale pod dojmem sezony, kdy se mi daří, mě napadlo, že by pozvánka mohla na mou adresu přijít," přiznal Kvapil, jenž měl radost, že i v národním týmu se dala dohromady kompletní lajna Bílých Tygrů. „Věřím, že předvedeme sílu i na mezinárodní scéně," tvrdil.

Zejména v centru s Filippim našel na ledě skvělého parťáka. „Už o sobě víme, kde se kdo pohybuje a jak řeší herní situace. Doufám, že nám to bude šlapat i tady. Nemá cenu si ale něco nalhávat, extraliga je přece jen pomalejší. Za sebe doufám, že ten přechod zvládnu tak, abych nedělal ostudu," líčil Kvapil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kvapil z Liberce během utkání se Spartou.

Mistr světa z roku 2010 v současnosti prožívá dost možná nejlepší období kariéry. „Těžko srovnávat, jako mladší jsem vyznával trochu jiný styl, asi jsem víc bruslil. Teď se snažím hrát o něco chytřeji, v mém věku už člověk nevydrží v takovém tempu. Hlavně nemyslím, že by reprezentace měla stát na jednom článku nebo jedné lajně, musíme hrát týmově. Za sebe mohu slíbit, že se budu snažit plnit úkoly od trenérů a snad dám i nějaké ty góly," přál si Kvapil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko