Hlavní obsah

Říha oznámil první nominaci před MS. Povolal 15 hráčů z KHL

Praha/Brno

Hokejové mistrovství světa se uskuteční na Slovensku až v květnu, ale trenér Miloš Říha už v polovině března oznámil první seznam hráčů, kteří budou bojovat o finální sestavu, do které promluví ještě další hráči, samozřejmě také z NHL. O dalších jménech budou rozhodovat výsledky play off v zámoří, forma a zdravotní stav jednotlivých hráčů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Miloš Říha oznámil první nominaci před MS na Slovensku.

Článek

V nominaci jsou dva nováčkové, kteří by se měli představit v zápasech seriálu Euro Hockey Challenge - brankář Marek Langhamer z Chabarovsku a útočník Tomáš Fořt ze Zlína. Celkem bylo pozváno patnáct hokejistů z ruské KHL a jeden z české nejvyšší soutěže.

Sraz národního mužstva začne v pondělí 25. března na zimním stadionu v Edenu, kde se budou hráči připravovat až do 5. dubna. V rámci Euro Hockey Challenge se potom střetnou 10. dubna (Znojmo) a 13. dubna (Linec) s Rakouskem, 17. a 18. dubna (Karlovy Vary) s Německem a 26. dubna (Trenčín) a 27. dubna (Nitra) se Slovenskem.

Domácí část sezony vyvrcholí bezprostředně před světovým šampionátem při Carlson Hockey Games v Brně, kde se svěřenci trenéra Říhy střetnou 2. května s Finskem, 4. května se Švédskem a 5. května s Ruskem.

První nominace před MS
Brankář:
Marek Langhamer
obránci:
Marek Hrbas
Michal Jordán
Jan Kolář (všichni Chabarovsk)
Lukáš Klok (Slovan Bratislava)
Vojtěch Mozík (Podolsk)
Adam Polášek (Nižněkamsk)
Ondřej Vitásek
útočníci:
Tomáš Mertl (oba Kunlun)
Michal Bulíř (Magnitogorsk)
Robin Hanzl (Spartak Moskva)
Andrej Nestrašil (Nižněkamsk)
Michal Řepík (Podolsk)
Jiří Sekáč (Kazaň)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/všichni KHL)
Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín)

Reklama

Související témata: