Hlavní obsah

Hokejový útočník Červenka na MS startovat nebude, omluvil se

Hokejový útočník Roman Červenka se nezapojí do přípravy reprezentace na blížící se mistrovství světa na Slovensku. Šampion z roku 2010 se omluvil ze zdravotních důvodů. Třiatřicetiletý hráč to řekl v rozhovoru pro deník Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Červenka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

"Mrzí mě to, nároďák pro mě vždycky znamenal nejvíc. Ale teď to nejde. Potřebuju všechno doléčit," uvedl Červenka, který ze zdravotních důvodů odehrál v sezoně za Curych jen 26 zápasů. Nejprve měl problémy s plicní embolií, poté s kyčlí a se zády.

Odchovanec pražské Slavie i díky tomu v sezoně ani jednou neoblékl reprezentační dres, v předešlých letech byl přitom pevnou součástí národního týmu. Červenka startoval na osmi světových šampionátech, třikrát se představil na olympijských hrách a startoval i na Světovém poháru v roce 2016.

Pondělní vyjádření trenéra Miloše Říhy
"Jednáme o Červenkovi, zda se bude chtít zapojit. Záleží na jeho chuti, jestli podstoupí kemp. U něj samozřejmě jde také o zdravotní stav. Jestli on řekne, že není zdravotně připravený, tak my s ním počítat nebudeme."

"Cítím, že se to za poslední roky hrozně nastřádalo. Tentokrát jsem vycítil, že je potřeba se dát pořádně dohromady. Odpočinout si, ale zároveň i potrénovat. Určitě mě mrzí, že se o mistrovství nepoperu, vždycky za reprezentaci hraju rád. Ale teď to opravdu nejde. Možná i kvůli tomu, že jsem v minulých letech měl vždycky po mistrovství kratší léto, mě to tentokrát dohnalo," řekl.

Za národní tým Červenka odehrál 157 zápasů a vstřelil 41 branek. Má tak na kontě nejvíce startů i gólů ze všech aktivních reprezentantů.

Reklama