Hlavní obsah

Ceny vstupenek na domácí MS v hokeji zveřejněny. Na kolik vyjdou duely s Ruskem či Kanadou?

Ostrava

Na zápasy české hokejové reprezentace v základní skupině za 290 korun, na čtvrtfinále i semifinále za stejnou cenu a finále za 450 korun. Tolik zaplatíte za vstupenky, pokud se rozhodnete na přelomu roku osobně navštívit juniorské mistrovství světa konané v Ostravě a Třinci. Lístky na šampionát, který se do České republiky vrací po dvanácti letech, budou do prodeje uvolněny ve středu 24. dubna.

Foto: Český hokej/Jiří Zerzoň

Zleva generální sekretář Českého hokeje Martin Urban, hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, primátor města Ostrava Tomáš Macura, primátorka Třince Věra Palkovská a generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek.

Článek

„Snažili jsme se zohlednit několik faktorů - kromě samotné atraktivity utkání juniorských týmů, v nichž můžou fanoušci vidět budoucí hvězdy světového hokeje, také termín akce, který je zajímavý zejména pro domácí diváky, a proto jsme chtěli, aby byl turnaj cenově dostupný a fanoušci si jej mohli užít a navštívit hned několik utkání. V rámci jednotlivých kategorií jsme také zohlednili dlouhodobou výkonnost a úspěš-nost jednotlivých týmů, stejně jako důležitost utkání v play off fázi turnaje," uvedl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.

Vstupenky na zápasy základních skupin byly rozděleny do tří cenových kategorií dle atraktivity zápasů - 140, 240 a 290 korun. Duely českého týmu v základní skupině B hrané v Ostravě proti Rusku, Německu, USA a Kanadě spadají do třetí cenové kategorie.

Za stejnou sumu 290 korun mohou diváci zhlédnout také všechna čtvrtfinálová utkání, která se odehrají v Ostravě a Třinci. Od semifinále už bude turnaj hostit pouze Ostrava Na semifinále budou vstupenky k dispozici za 290 korun, zápas o bronz vyjde fanoušky na 350 a finále na 450 korun. Lístky na utkání o udržení v elitní skupině se budou prodávat za 90 korun.

„Mistrovství světa juniorů patří k nejsledovanějším světovým šampionátům. Doufáme, že v České republi-ce o něj také bude zájem a spousta hokejových fanoušků už nyní začne plánovat, jak stráví vánoční svátky v Moravskoslezském kraji. Věříme, že nastavenou cenovou politikou jsme jim vyšli vstříc a najdou si cestu na stadiony opravdu v hojném počtu," dodal Urban.

Vstupenky půjdou do prodeje 24. dubna a fanoušci si je můžou pořídit online prostřednictvím webových stránek šampionátu a na pokladnách v prodejních místech Sazky. Turnaj se uskuteční od 26. prosince do 5. ledna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články