Hlavní obsah

Zacha národní tým neposílí. Útočník New Jersey se omluvil ze zdravotních důvodů

Praha
Aktualizováno

Útočník Pavel Zacha z New Jersey se do přípravy české hokejové reprezentace před květnovým mistrovstvím světa na Slovensku nezapojí. Dvaadvacetiletá šestka draftu NHL z roku 2015 se omluvila ze zdravotních důvodů. Zacha mohl v národním týmu debutovat.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Pavel Zacha národní tým na mistrovství světa neposílí

Článek

"Je to škoda, protože zejména v závěru základní části NHL, kdy pravidelně nastupoval, se mu dařilo a pro jeho vyzkoušení v přípravě se vyslovil i asistent trenéra New Jersey Devils Patrik Eliáš, který byl v kontaktu s generálním manažerem reprezentace Petrem Nedvědem," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Zacha si v této sezoně NHL připsal v 61 zápasech 25 bodů za 13 branek a 12 asistencí. V první polovině listopadu musel na farmu do AHL, kde v dresu Binghamton sehrál čtyři zápasy a zaznamenal pět asistencí.

Tým doplní Filip Chytil

V NHL má na kontě účastník tří světových šampionátů osmnáctek i stejného počtu mistrovství světa dvacítek 201 utkání a 76 bodů za 29 gólů a 47 asistencí. V pěti duelech play off nebodoval. Po této sezoně skončí Zachovi tříletý nováčkovský kontrakt s Devils a může se v červenci stát chráněným volným hráčem.

Už příští týden v Karlových Varech by měl český tým doplnit devatenáctiletý útočník Filip Chytil z New York Rangers. Účast na šampionátu přislíbili také útočník Jakub Voráček a obránce Radko Gudas z Philadelphie.

Reklama

Související témata: