Hlavní obsah

Propadli jsme, řekl zdrcený kouč českých mladíků po fiasku s Běloruskem

Čeští hokejisté do 18 let prohráli v úvodním utkání šampionátu nečekaně s outsiderem z Běloruska 3:4. Obrovské zklamání z výsledku přiznal i kouč národního týmu Alois Hadamczik. "Je to pro nás hodně nepříjemná situace. Porážku jsme nečekali," konstatoval. Na tým prý dolehl pocit odpovědnosti z role favorita. Výkon měl do ideálu hodně daleko.

Foto: Sport.cz

Čeští hokejisté do 18 let v úvodním duelu MS proti Bělorusku.

Článek

"Věděli jsme, že Bělorusové dávají hodně gólů a jsou v pohybu. S Kanadou hráli 5:6 v prodloužení, loni tady s nimi Švédové vyhráli o gól, ale to nás neomlouvá," konstatoval Hadamczik. "Je to pro nás těžká situace, ale pokud jsme dobré mužstvo, budeme z ní chtít ven," naznačil, že věří tomu, že se český tým zvedne.

Výkon jeho svěřenců byl pro něj nicméně nepříjemným překvapením. "Nechápeme to, doma se Slovenskem měli hráči úplně jiný pohyb a hru v předbrankovém prostoru. Tíha zodpovědnosti na nás ležela víc, než jsme čekali. Nechci to hodnotit detailně, to si řekneme mezi námi, ale jsme hodně zklamaní," připustil Hadamczik. "Musíme se otřepat a jet dál. Je to turnaj. S takovým výkonem bychom nemohli uspět, musíme ho zlepšit."

Foto: Sport.cz

Kouč reprezentace do 18 let Alois Hadamczik během tréninku.

Obránce Jan Mlčák, který vstřelil jeden z českých gólů připisoval neúspěch špatnému začátku utkání. "Věděli jsme, že po nás půjdou. Bohužel se nám nepovedl vstup, dali nám dva góly," krčil bezmocně rameny.

Po domluvě v kabině to vypadalo, že se mladíci zvednou. Povedlo se jim totiž vyrovnat na 2:2. "Bohužel, pak jsme udělali opět zbytečné fauly, které soupeři potrestali a odskočili nám na 2:4. Podařilo se nám snížit stav na 3:4 a v závěru jsme to zkoušeli bez gólmana, ale bohužel to nevyšlo."

Útočník Matěj Toman zdůrazňoval, že nešlo ze strany českého týmu o nějaké podcenění soupeře. "Je špatně, že jsme prohráli. Věděli jsme, že budou hrát dobře, když skoro porazili Kanadu. Čišelo z nich, že budou hrát tvrdě, hokej samozřejmě hrát taky umí. Hráli výborně a my naopak hráli špatně, ale jedeme dál," poznamenal po zápase.

Když už Češi vymazali dvoubrankový náskok soupeře, tak věřil, že zápas může skončit lepším výsledkem. "Poté, co jsme vyrovnali, jsme do nich měli bušit víc a víc. Bohužel ale dali gól, pak přidali čtvrtý a už jsme hráli hůř a hůř. Už si to dokázali pohlídat. Teď se musíme připravit na Švýcary," má jasno Toman.

Reklama

Související témata: