Hlavní obsah

Opět bez medaile! Máme pět minut na srovnání, ale zase přijde nesmysl, posteskl si Hadamczik

Örnsköldsvik/Praha

Rozfoukávali jiskřičky naděje, ale víceméně sami si je pak zadusili. Čeští mladíci nezopakovali na mistrovství světa hokejistů do 18 let ve Švédsku semifinálovou účast z loňska a šance na první cenný kov od stříbra z roku 2014 vzala za své porážkou se Švédy 2:4.

Foto: Sport.cz

Kouč reprezentace do 18 let Alois Hadamczik

Článek

„Začali jsme dobře, ale pak jsme udělali dva fauly, nebo fauly... Spíš jde o individuální chyby hráčů, kdy faul není nutný," posteskl si kouč Alois Hadamczik při hodnocení čtvrtfinále.

Neskrýval zklamání... "Zápas jsme si prohráli stejně jako s Kanadou," srovnával s jedním ze zápasů ve skupině. „Předvedli jsme velmi dobrý výkon, ale rozhodla disciplína," vnímal některé zákroky svých svěřenců jako zbytečné. A také klíčové. „Nebylo to tak, že by někdo ujel a museli jsme ho srazit. Někde v rohu si sáhneme na hráče, dohrajeme souboj, který dohrát nemusíme. Utkání s Kanadou i teď rozhodla disciplína," opakoval po nezdaru.

Foto: Sport.cz

Čeští hokejisté do osmnácti let bojovali na mistrovství světa ve Švédsku

Před šampionátem netajil ambice uhrát medaili. K možnosti bojovat o ni nakonec nebylo nějak hrozivě daleko. Švédové se dostali do problémů, z vedení 3:0 byl rázem těsný výsledek, ale další oslabení srazilo české možnosti v závěru.

"Měli jsme pět minut na to, abychom srovnali, ale zase přišlo nesmyslné vyloučení za hákování. Samozřejmě za stavu 2:3 jsme byli lepším týmem, měli jsme šance, byly tam tečované puky, štěstí k nám ale nepřišlo," litoval bývalý kouč reprezentačního A-týmu i dvacítky

Někteří hráči pod tlakem podle něj neumí kontrolovat svou osobnost. „Udělají chyby. Je to těžké, protože s nimi mluvíme. Ať už jsem to já, Marek Židlický nebo Radek Bělohlav, hráčům říkáme, že disciplína je vždy základ úspěchu. Když na mezinárodním poli uděláte tolik faulů, dostanete dva góly v oslabení. I když jsme v nich hráli dobře, bylo jich moc. To už pak nešlo ustát," hodnotil dále Hadamczik.

S výjimkou prvního prohraného zápasu proti Bělorusku tým podle něj nepropadl. "Ale dá se říct, že jedeme domů neúspěšní."

Mezi pozitiva zařadil soudržnost týmu. "Radek Mužík byl velmi dobrým kapitánem. Dokázali jsme se na zápasy dobře připravit a stačili jsme kondičně. U nás se říká, že nestačíme bruslením, ale tentokrát to nebyla pravda. Bruslařsky jsme stačili a hráli jsme velmi vyrovnané zápasy," dodal.

Reklama

Související témata: