Hlavní obsah

Bartošák prožije radost z nuly až na hotelu, o fotku s Lundqvistem si řekl hned na ledě

Brno

Podruhé za sebou udržel Patrik Bartošák v reprezentační brance čisté konto. Neprůstřelnost z Nitry proti Slovensku si přenesl i o týden později do Brna, kde pochytal všech 22 střel švédských hokejistů. V předposledním vystoupení týmu před úterním odjezdem na hokejové mistrovství světa byl 26letý gólman důležitým pilířem výhry 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Patrik Bartošák si připsal cenné čisté konto.

Článek

Je skalp Švédů důležitým stimulem pouhých šest dnů před startem šampionátu?

Určitě jo. Nad Švédy se přece jen nevyhrává každý den a zvlášť po takovém výkonu, co jsme dnes předvedli. Těší mě, jakým způsobem jsme to urvali, ale pořád je to jen příprava na šampionát a daleko důležitější bude, jak s nimi odehrajeme v pátek v Bratislavě úvodní duel mistrovství.

Jak moc vás osobně těší vychytaná nula, když Švédové nasadili 15 hráčů z NHL?

Těší mě hodně, ale radost z ní plně prožiju asi až na hotelu, teď hned po utkání jsem rád, že už to mám za sebou a můžu si jít konečně lehnout a odpočívat.

Foto: David W Cerny, Reuters

Vše zvládl. Brankář Patrik Bartošák vychytal proti Švédům čisté konto.

Cítíte se hodně vyčerpaný?

Horší, než jak se Švédové do nás tlačili ke konci, pro mě byly jejich dvě přesilovky za sebou na konci první třetiny. Při nich jsem se zapotil, ale to bylo možná i tím, že mi bylo v brance děsné vedro. Podobně jako v Nitře. Snad tyhle stavy nejsou způsobené tím, že bych měl špatnou fyzičku.

Mluvil jste už před zápasem o tom, že švédský gólman Henrik Lundqvist byl vždycky váš vzor. Řekl jste mu to při podávání rukou?

Já se ho dokonce zeptal, jestli se s ním můžu vyfotit. On souhlasil, realizovalo se to hned na ledě a já jsem nadšený. Pro mě to vážně byla čest. Co víc bych si ještě přál, navíc jsem mohl chytat utkání, kdy na druhé straně stál takový extra gólman a já z něj ještě odešel jako vítěz.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost brankáře Patrika Bartošáka z vítězství.

Kam si společnou fotku vystavíte?

Asi na vchodové dveře (směje se). Možná ji budu i někde sdílet, ať dostanu nějaké lajky. Ne, dělám si srandu. Jsem rád, ale nebudu z toho zase dělat vědu, jaký jsem borec.

Jak moc vám v brance pomohla bouřlivá kulisa vyprodaného hlediště?

Atmosféra byla výborná. Z extraligy to znám jako soupeř, teď jsem měl perfektní publikum na své straně a pomohlo mě to soustředit se na každou střelu.

Už víte, jestli dostanete příležitost na brněnském turnaji i v neděli proti Rusům?

Trenéři nám ještě nic neříkali, to nechám na nich. Nejdůležitější bude, abychom i ten poslední zápas zvládli co nejlépe a potom by se určitě odjíždělo na mistrovství světa všem líp.

Reklama

Související témata: