Hlavní obsah

Zámoří si brousí zuby na český talent: Bude patřit k nejzajímavějším hráčům celé sezony

Břeclav

I když stále panuje letní slunečné počasí s vysokými teplotami, mladým hokejistům začíná prestižní akce, která může zásadně ovlivnit jejich další kariéry. V Břeclavi a Piešťanech startuje Hlinka-Gretzky Cup pro nejlepší hokejisty světa do 18 let, který se těší mimořádné pozornosti skautů NHL.

Foto: HC Verva

Hokejový talent Jan Myšák zatím do zámoří neodejde. Jak se ukáže skautům?

Článek

Pečlivě jej sledují i zámořská hokejová média, která už dopředu informovala své čtenáře, na které hráče se zaměřit. Do dlouhého výčtu kanadských, ale také švédských či ruských talentů, se jim shodně vklínil český útočník Jan Myšák.

„Myšák na MS do 18 let začal jako třináctý útočník s malou porcí minut, pak se ale posouval sestavou a skončil s bilancí tří bodů v pěti zápasech. Na juniorském MS bude v prosinci znamenat velkou hrozbu a je velkým adeptem na první desítku v draftu," píše například server The Hockey Writers.

„Může být klidně v elitní desítce draftu. V pouhých 16 letech hrál profesionální extraligu a ukázal, co se v něm skrývá. Jeho schopnosti jsou mezi hráči způsobilými pro draft na nejvyšší úrovni - dobře bruslí, střílí a umí tvořit hru. V prvních žebříčcích se pohybuje na příčkách pro první kolo, ale jak bude nyní poutat stále více pozornosti, stane se z něj nejskloňovanější jméno této sezony," píše v obdobném duchu jiný server The Hockey News.

V zámoří očekávají, že hlavními favority na vítězství v turnaji budou znovu obhájci titulu z Kanady.

„K adeptům na prvenství se však opět musí počítat i Švédsko. Alexander Holtz a Lucas Raymond ale budou hrát místo tohoto turnaje v Plymouthu, takže Tre kronor budou muset hledat novou ofenzivní sílu. Finům zase chybí kvůli zranění klíčoví hráči a Rusko nemá takovou palebnou sílu, jakou tradičně disponuje," spekuluje o vývoji turnaje The Hockey News.

O českých ambicích se nerozepisuje. Domácí tým vstupuje do turnaje v pondělí od 19 hodin duelem se Švýcary (vysílá ČT Sport, podrobná online reportáž na Sport.cz). O den později se utká s Finskem a ve středu pak se silnou Kanadou.

Reklama