Hlavní obsah

Jihlava - Česko 1:3Hokejová reprezentace si poradila se soupeřem z první ligy, kanonády se nekonaly

Jihlava

Česká hokejová reprezentace odehrála ve čtvrtek dva tréninkové duely proti Dukle Jihlava. V obou slavila vítězství. V prvním utkání hraném na dvakrát dvacet minut vyhrála 3:1, ve druhém pak brala těsnou výhru 2:1.

Článek

Z 36 členů výběru Miloše Říhy na kempu adeptů národního mužstva nezasáhli do zápasů jen brankáři David Rittich z Calgary a Daniel Vladař z Bostonu. Rittich na přání svého klubu a Vladař kvůli drobnému zranění. Obránci Daniel Bukač a Daniel Gazda oblékli dres Jihlavy.

V první z duelů, v kterých například v případě vyloučení bylo nařízeno trestné střílení nebo se hrála přesilovka pouze minutu, vedla Dukla po brance Josefa Skořepy, ale ve 13. minutě vyrovnal Radim Zohorna a v druhém dějství otočili výsledek obránce Dominik Mašín a útočník Matyáš Kantner.

V druhém utkání se prosadil v polovině první třetiny jen Jiří Fronk z domácí Dukly. V druhé dvacetiminutovce otočili výsledek bek David Sklenička z trestného střílení a další zadák Petr Kalina. Druhé klání nedohrál kvůli zranění útočník David Cienciala.

"Byl to pěkný zážitek si tady zahrát proti Dukle. Vyrůstal jsem tady a naučil jsem se tu hokej. Byl to tady můj druhý domov a jsem rád, že jsem tady mohl ten týden strávit," řekl útočník Adam Musil. U stropu Horáckého stadionu je mezi legendami vyvěšen i dres jeho dědy Jaroslava Holíka i prastrýce Jiřího Holíka. "Udělali tady hodně práci a myslím, že si to zaslouží. Na tomto zimáku je velká historie," doplnila nová posila Liberce.

Přivítal, že se domluvil duel s Duklou místo původně plánovaného utkání jen mezi reprezentanti. Ti loni v Přerově hráli proti sobě rozděleni na týmy Čech a Moravy. "Hráli jsme proti sobě už od neděle do středy, takže to byla taková hezká změna, že jsme si mohli zahrát proti Dukle," dodal Musil, který má na kontě osm startů za národní tým z loňského roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha během tréninku v rámci letního kempu hokejové reprezentace

"Až na led a únavu, která byla na klukách vidět, to bylo to, co jsme si od toho slibovali. Dukla je poctivý a organizovaný mančaft. My jsme museli udělat všechno pro to, abychom je přehráli," řekl Říha, který sledoval duel z tribuny a na lavičce byli jeho asistenti Robert Reichel a Karel Mlejnek.

"Zápas svoji úroveň měl a splnil to, co jsme od něj očekávali. Nehráli jsme proti sobě, stál proti nám soupeř a byl to zápas. Chtěli jsme kluky vidět, jak se budou chovat i v té únavě a řekl bych už i v krizi, jak se budou předvádět a pracovat," podotkl Říha.

"Bylo vidět, že si ti kluci váží toho, že jim někdo dal šanci, a ti kluci si toho váží. Tento mezistupínek je pro ně takovou výzvou k tomu, aby se do reprezentace opravdu propracovali. Věřím, že to kluci přenesou do svých klubů a do své práce," podotkl šedesátiletý kouč.

Tréninkové zápasy české hokejové reprezentace v Jihlavě (hráno 2x20 minut):
Dukla Jihlava - ČR 1:3 (1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Skořepa (Pekr, Černohorský) - 14. R. Zohorna (Jergl, Rousek), 30. Mašín (Košťálek), 31. Kantner (Kodýtek, Horký).
ČR: Vaněček - Pyrochta, Ščotka, Budík, Buchta, Mašín, Košťálek - O. Beránek, A. Musil, Flek - Horký, Kodýtek, Kantner - Jergl, R. Zohorna, Rousek.
Dukla Jihlava - ČR 1:2 (1:0, 0:2)
Branky a nahrávka: 10. Fronk - 29. D. Sklenička z trestného střílení, 33. Kalina (Anděl).
ČR: Škarek - Kaňák, L. Doudera, D. Sklenička, Hanousek, Tomáš Dvořák, Kalina - Machala, Anděl, P. Kousal - Ordoš, Fořt, Zachar - Cienciala, K. Reichel, D. Kindl.

Reklama