Hlavní obsah

Hokejisty Běloruska převzal po návratu mezi elitu Zacharov

Minsk

Hokejisty Běloruska bude po návratu do elitní skupiny mistrovství světa trénovat Michail Zacharov. Příští rok v květnu budou jeho svěřenci druhým soupeřem českých hokejistů v základní skupině světového šampionátu v Lausanne.

Foto: Sport.cz

Radost ruských hokejistů během duelu s Běloruskem

Článek

Zacharov podepsal dvouletou smlouvu a měl by Bělorusko vést i na mistrovství světa 2021, které bude hostit Minsk společně s lotyšskou metropolí Rigou. Příští rok v srpnu navíc Bělorusko čeká na Slovensku kvalifikační turnaj o postup na olympijské hry v Pekingu 2022.

Sedmapadesátiletý Zacharov je mimořádně úspěšným klubovým koučem. Junosť Minsk dovedl k osmi ligovým titulům a třem triumfům v Kontinentálním poháru. U týmu bude pokračovat i po převzetí role reprezentačního kouče a v příští sezoně se s ním zúčastní Ligy mistrů.

Na mezinárodní scéně Zacharov vedl mládežnické výběry Běloruska a seniorskou reprezentaci na MS 2004, 2005 a olympijských hrách ve Vancouveru 2010. Na loňském MS, na němž Bělorusko sestoupilo do divize I, byl v roli asistenta. Bělorusko se letos okamžitě vrátilo do elitní skupiny pod vedením trenéra Alexandra Sidorenka, jehož kontrakt po sezoně vypršel a na jeho místo národní svaz jednomyslně zvolil Zacharova.

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko