Hlavní obsah

Rosa: Zahrát si s Jágrem by bylo skvělé

HAVLÍČKŮV BROD

V ruském play off odehrál Pavel Rosa jen čtyři zápasy, protože jeho Omsku překvapivě zatarasilo cestu Dynamo Moskva. Třicetiletý hokejista ale netruchlí. Za rok může být všechno jinak. Sibiřští oligarchové mají v plánu přivést do Avangardu znovu Jaromíra Jágra a myslí to vážně.

Článek

„Moc informací o tom nemám, ale zahrát si s Jágrem, to by bylo parádní. Záleží na Jardovi, jak se k tomu postaví,“ říká Rosa, který se s hokejovou reprezentací připravoval v Havlíčkově Brodu. „Snad to Jágr myslí vážně a přijde,“ doufá.

V Omsku zanechal nejlepší český hokejista, momentálně působící v NY Rangers, skvělý dojem. I po třech letech od jeho působení na Sibiři v době výluky NHL fanoušci Avangardu na číslo 68 stále vzpomínají. V letošním play off dokonce při zápase skandovali Jágrovo jméno.

Jak dopadla newyorská mise omského generálního manažera Anatolije Bardina, zatím není jasné. „Peníze na Jágrův plat ale klub má. To pro ně není žádný problém,“ dokládá Rosa. Omsk je Jágrovi připraven vysázet 7,5 miliónu dolarů za rok.

Vzpomínky na Jágrovy výkony z roku 2005, kdy klub dotáhl do semifinále, jsou pro Rusy dostatečnou zárukou. „Jarda ale podle mě bude čekat na nabídky v zámoří a pak se rozhodne,“ předpokládá Rosa.

Sám v NHL nastřádal necelých 40 zápasů za Los Angeles Kings. Kdyby přišla nabídka ze zámoří, nebránil by se.

„Jarda moc dobře ví, že Omsk prostě není žádný New York. Ale on už ví, jak to v Rusku chodí a že ho tam lidi pořád zbožňují,“ dodal.

Reklama