Hlavní obsah

Mohlo být všechno jinak, litoval Dóczy své nevyužité šance

Pouze jeden gól vstřelili čeští hokejisté do 20 let ve čtvrtfinále mistrovství světa s Ruskem a podlehli 1:5, přestože měli několik šancí skórovat. Tu největší promarnil ve druhé třetině obránce Milan Dóczy, který se dostal do samostatného úniku po návratu z trestné lavice, ale brankáře Želobňuka nepřekonal.

Článek

"Kdybych dal gól, tak by se začalo od znova. Škoda, že to tam nepadlo. Všechno by pak bylo jinak," litoval osmnáctiletý bek své nevyužité šance. "Byl to jeden z momentů, který rozhodl o naší porážce," řekl Dóczy.

Ruského gólmana se pokusil překonat blafákem do bekhendu. "Naskakoval jsem z trestné lavici, trošku jsem čekal, že by se ke mně mohl kotouč odrazit. Šel jsem do celé akce naplno. Měl jsem štěstí, zkusil jsem kličku do bekhendu a chtěl jsem mu to dát mezi nohy. Bohužel tam měl hokejku, tou to zastavil," popsal svou akci.

Čeští mladíci sehráli druhou třetinu aktivně. Soupeře přestříleli 14:7, ale nedokázali využít žádnou ze střeleckých příležitostí, do nichž se dostali. "Ve druhé třetině jsme měli pár šancí, škoda, že to nevyšlo. Měli jsme zkrátka dát gól, pak by to vypadalo jinak," uvedl Dóczy.

O podobný přístup se český tým podle něj chtěl pokusit i ve třetím dějství, kdy ale místo vyrovnání inkasoval. Rozhodující moment přišel při přesilovce pět na tři, kdy české obraně ujel Jevgenij Gračev a překonal brankáře Dominika Furcha potřetí. Z tohoto úderu se už svěřenci trenéra Marka Sýkory nevzpamatovali.

Dóczy: Někteří kluci to za stavu 1:4 vzdávali

"Pokoušel jsem se hrát do poslední chvíle. Věřil jsem, že stále máme na to nepříznivý stav otočit. Někteří kluci to za stavu 1:4 vzdávali. Radko Gudas dával pěkný gól na 1:3, ale nakonec to nepomohlo," litoval Dóczy.

Po porážce s Ruskem čeká reprezentanty pouze souboj o konečné páté místo. V něm nastoupí v pondělí v 1:30 proti Spojeným státům. "Slováci s nimi hráli ve čtvrtfinále skvěle z obrany, my se pokusíme o totéž. Chceme ten zápas vyhrát už kvůli dalšímu mistrovství a nasazení do skupin, abychom mohli mít přijatelnější soupeře," poznamenal Dóczy.

Reklama

Související témata: