Hlavní obsah

Hokejistky začnou květnové MS v Kanadě proti Maďarsku

České hokejistky zahájí květnové mistrovství světa v Kanadě zápasem proti Maďarsku, papírově nejsilnější soupeř Japonsko je čeká na závěr skupiny. Program zveřejnila mezinárodní federace. Šampionát ve městech Halifax a Truro, kde budou hrát Češky, se uskuteční od 6. do 16. května.

Foto: www.u18wwc2012.com

České hokejistky během utkání (ilustrační foto)

Článek

Svěřenkyně Tomáše Paciny po duelu s Maďarskem nastoupí o dva dny později 8. května proti Německu, dva dny nato proti Dánsku a 11. května zakončí s Japonkami skupinu B. Z ní postoupí do čtvrtfinále tři celky a doplní všech pět účastníků elitní skupiny A Kanadu, USA, Finsko, Rusko a Švýcarsko.

MS žen se loni kvůli covidu-19 nekonalo a letos jej federace IIHF odložila o měsíc. Vzhledem k tomu, že další divize se kvůli pandemii nehrály, bude letos elitní kategorie nesestupová. Novinkou jsou zápasy o umístění pro družstva vyřazená ve čtvrtfinále, jejichž vítěz bude na dalším šampionátu zařazen do skupiny A.

„Vzhledem k okolnostem jsme zatím sehráli minimum utkání a teprve na šampionátu uvidíme, jak se hráčky vyrovnají s novým systémem, který jsme nastavili, a jak s ním ve vrcholné konkurenci uspějí," uvedl trenér Pacina v tiskové zprávě. „Určitou výhodu nicméně vidím v tom, že mezi úvodními zápasy máme denní rozestupy a že papírově nejsilnější soupeř ve skupině - Japonky - nás čeká až v jejím závěru," dodal.

Česká reprezentace bude v Kanadě obhajovat šesté místo z minulého MS v roce 2019.

Reklama