Hlavní obsah

Hokejisté do 20 let se chystají na Švédy. Většinu zápasů ve skupině budou na MS hrát v noci

Až ve 23 hodin středoevropského času odstartují tři ze čtyř zápasů českého hokejového týmu na mistrovství světa do 20 let. Do turnaje hraného v Kanadě vstupují svěřenci trenéra Miroslava Přerosta v pátek duelem proti nejsilnějšímu rivalovi skupiny B Švédsku. Duel začíná v jedenáct hodin večer (ČT Sport, on-line Sport.cz), stejně jako pozdější zápasy se Švýcarskem a Ruskem. Klání s Dánskem má úvodní vhazování naplánované na 19 hodin.

Foto: Robert Hanashiro, Reuters

Útočník Bostonu David Pastrňák bude hlavním tahounem české dvacítky na MS v Kanadě.

Článek

Tým českých juniorů vyhlásil před odletem do zámoří za cíl postoupit minimálně do semifinále. K tomu by měl dopomoci týmový výkon opřený o hvězdy týmu Jakuba Vránu a Davida Pastrňáka. „Hlavní je prolomit čtvrtfinále. Pak už je možné cokoliv, to už hrajete o medaile. Dvakrát jsme byli postupu do semifinále velice blízko, tak snad se to povede napotřetí," řekl před odletem do Kanady Přerost.

Čeští mladíci naposledy na MS do 20 let uspěli před dlouhými deseti lety, od té doby nedokázali přejít přes čtvrtfinále. To by se mělo letos změnit. „Nebudeme se schovávat za nějaká klišé. Máme v týmu hráče, po kterých jsme vždycky toužili a v minulosti jsme je soupeřům záviděli. Ale záleží jenom na nás, jak bude mužstvo připravené," byl si vědom trenér.

Výsledky z přípravy Přerost nepřeceňuje

Přípravné duely se jeho svěřencům výsledkově nevydařily. Nejprve prohráli s Finskem 1:2 po samostatných nájezdech, v generálce pak nestačili na Slovensko 1:3. „S Finskem jsme sehráli velmi dobré utkání, druhý zápas se nám nepovedl," řekl pro ČTK trenér Přerost už z dějiště šampionátu s tím, že výsledky v přípravě příliš nepřeceňuje - prohrál i páteční soupeř Švédsko, kterému hokejisté Spojených států nastříleli dokonce deset branek (5:10).

Skandinávci prohráli v přípravě také s Kanadou, které podlehli 2:5. Přesto jsou obhájci loňského štříbra z Malmö papírově nejsilnějším celkem české skupiny. „Mají výborné mužstvo. Přestože měli špatné výsledky v přípravných zápasech, tak budou aspirovat na nejvyšší mety," je Přerostovi jasné.

Po Švédsku se český výběr střetne v sobotu taktéž od 23:00 se Švýcarskem. Následuje v pondělí od 19:00 zápas s Dánskem a skupinu B zakončí čeští reprezentanti duelem s Ruskem, který začíná znovu od 23:00.

Jak dopadne úvodní zápas českých hokejistů na MS do 20 let?
Vyhrají Češi v základní hrací době
49,5 %
Vyhrají Švédové v základní hrací době
39,4 %
Zvítězí Češi po nájezdech nebo v prodloužení
7,4 %
Zvítězí Švédové po nájezdech či v prodloužení
3,7 %
Celkem hlasovalo 10866 čtenářů.

Reklama

Související témata: