Hlavní obsah

Jandač vede letní kemp, ale starosti mu přidělává pohárový otazník nad Krejčím

Rokycany

Trenérské otěže české hokejové reprezentace už naplno převzal Josef Jandač, který se 24 pozvanými hráči absolvuje v Rokycanech od středy do pátku letní kemp tradičně určený mladým adeptům reprezentace.

Foto: Právo

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač na kempu v Rokycanech.

Článek
Fotogalerie

„Pozvali jsme kluky ve věku do 24 let, u nichž cítíme předpoklad, že by mohli obstát v mezinárodním hokeji," říká Jandač, který naplánoval celkem čtyři tréninkové jednotky. „Chceme poznat kluky v tréninku a v různých herních situacích a dát jim třeba i trochu naději, že budoucnost může patřit jim," tvrdí nový reprezentační kouč.

Z hráčů, kteří vyjeli na rokycanský led, mají zkušenost s národním týmem jen brankář Machovský, obránce Hrbas a útočník D. Kubalík. „I pod dojmem zkušenosti z loňska, kdy to smysl určitě mělo, celou akci opakujeme. Vždyť někteří hráči, kteří před rokem v létě přijeli na kemp, si pak výrazněji tu evropskou tour zahráli," uvažuje Jandač.

„Navíc je tady letos i pár kluků, o nichž nevíme skoro nic, jako třeba Lhoták, který už tři roky hraje za Ambri-Piotta švýcarskou ligu, nebo litvínovský Nejezchleb, který se vrátil po dlouhé době ze zámoří. Nejen pro ty dva, ale pro všechny platí. Když budou mít parametry výkonnosti, tak mají cestu určitě otevřenou," naznačuje.

Navíc v Rokycanech se poprvé na ledě sešel kompletní realizační tým české reprezentace pro Světový pohár. „Jsem rád, že i sem přijel Venca Prospal a skaut Jirka Fischer. Budeme tady naši představu o společném působení finalizovat pro vzájemný soulad. Za sebe říkám, že to teď to ještě jako nějakou ostrou premiéru jako kouč neberu, ta správná nervozita u mě přijde skutečně až v září před Světovým pohárem," uvažuje Jandač.

Na přetřes přišly i dva zdravotní otazníky nad českou sestavou pro SP. „Hertlík by měl být s kolenem dobrý, stav Krejčího mi ale přidělává starosti, je to jeden z klíčových hráčů a u něj se ten otazník zvětšuje. Půjde hodně o čas a může záležet na postoji lékařů v zámoří, kteří posouvají Davidův termín návratu na led. Bude to asi tip ťop, možná se upneme až k té závěrečné prohlídce 4. září, která je pro všechny reprezentanty pro Světový pohár povinná," tvrdí Jandač.

Čeští hokejoví reprezentanti na letním kempu v Rokycanech
Brankáři
Machovský (Plzeň)
Lukáš (Mladá Boleslav)
Vejmelka (Brno)
Obránci
Hrbas (Sparta)
Čáp (Hradec Králové)
Klok (Vítkovice)
Pavelka (Litvínov)
Plutnar (Liberec)
Štencel (Brno)
Moravčík (Plzeň)
Ščotka (Pardubice)
Útočníci
D. Kubalík
Indrák
Stach (všichni Plzeň)
Hyka
P. Musil (oba Ml. Boleslav)
Nejezchleb (Litvínov)
Tomášek (Pardubice)
Tomeček (K. Vary)
Zdráhal (Vítkovice)
M. Procházka (Sparta)
Herman (Olomouc)
Kämpf (Chomutov)
Lhoták (Ambri-Piotta/Švýc.)

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko