Hlavní obsah

Kundrátek vidí na Světovém poháru medaili. Jeho nominace ale naštvala Říhu

Bratislava

Obránce Slovanu Bratislava Tomáš Kundrátek byl dodatečně nominovaný na Světový pohár. O nominaci se dozvěděl v sobotu v poledne, v neděli odehrál utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) za Slovan a okamžitě po utkání odcestoval za českým národním mužstvem do Prahy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Tomáš Kundrátek si zahraje SP v Torontu.

Článek
Fotogalerie

Český obránce Slovanu přiznal, že to byl pro něj příjemný šok. „Je to pro mě velká pocta a hrozně se těším," uvedl k nominaci. Kundrátkovi zavolali v sobotu postupně Martin Ručinský, generální manažer reprezentace a trenér Josef Jandač, že Radko Gudas vypadl z nominace a on je náhradník.

Na otázku Sport.cz jaké šance dává českému týmu na Světovém poháru Kundrátek bez váhání řekl, že to vidí na medaili. Spoluhráči ze Slovanu Kundrátkovi gratulovali. „Dobíral jsem si Václava Nedorosta, že vypadl Tomáš Hertl, tak zda taky nepojede," dodal s úsměvem.

Musím začít rozhodovat zápasy

Český bek je přesvědčen, že pro něj bude výhoda, že sezóna v KHL je už v plném proudu. „I s přípravnými zápasy mám za sebou 14 utkání, bude to určitě výhoda," říká. Česká republika hraje ve skupině proti Kanadě, Spojeným státům a proti výběru Evropy. „Určitě to budou zajímavé zápasy na tom malým hřišti. Uvidíme, jak to dopadne," řekl Kundrátek, který už v NHL hrál za Washington a nastupoval proti nejlepším hráčům světa. „S tím nemám žádné problémy," dodal. Na otázku, zda vidí nějakou šanci na návrat do NHL Kundrátek řekl, že nad tím vůbec nepřemýšlí.

Kundrátek přiznal, že Slovan opouští v těžké situaci, kdy se zranili dva stabilní obránci slovenského zástupce v KHL. „Nikdo nechce odejít v rozběhnuté sezóně, ale z nominace mám radost. Pro mě je pocta reprezentovat Českou republiku," uvedl český zadák. „Budu kluky sledovat na dálku a budu jim držet palce," dodal.

V neděli proti Spartaku Moskva odehrál Slovan smolné utkání, když na vlastním ledě prohrál těsně 1:2. „Snažím se každý zápas a možná mi nominace dodala víc sebevědomí. Mám hodně šancí, ale bohužel mi to tam zatím nepadá. Musím začít rozhodovat zápasy," dodal český bek.

Naštvaný trenér Říha
Trenér Slovanu Miloš Říha se o odchodu Kundrátka na Světový pohár dozvěděl těsně před utkáním se Spartakem Moskva přímo od nominovaného hráče a neskrýval zlost. „Vnímám to hodně špatně. Je to pro nás těžká rána. Nikdo nám nic nedal vědět. To mě připadá dost těžký od lidí, co kolem toho dělají. Tomáš je náš první bek a určitě nám bude chybět. Nebude tady měsíc, je to pro nás těžká rána," neskrýval zklamání kouč.

Reklama

Související témata: