Hlavní obsah

Dobrá zpráva! Sobotkovo zranění není vážné, Světový pohár by měl stihnout

Praha

Strachovali se, jestli po absencích Gudase, Krejčího a Hertla nepřijdou pro Světový pohár o dalšího zraněného hráče. V pátek odpoledne si ale trenéři české hokejové reprezentace mohli oddychnout. Poranění ramene Vladimíra Sobotky ze čtvrtečního utkání v Rusku by nemělo mít vážnějšího charakteru a devětadvacetiletý útočník by měl turnaj v Torontu stihnout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Centr národního týmu Vladimír Sobotka.

Článek

Sobotku v polovině čtvrtečního duelu narazil nepříjemně na mantinel obránce sborné Zajcev, český centr už do dalších minut nenaskočil a namísto toho zamířil do petrohradské nemocnice na rentgen. Ten zlomeninu neprokázal, dnes ale Sobotka ještě v doprovodu lékaře Pavla Koláře podstoupil v Praze vyšetření magnetickou rezonancí.

„Vyšetření neprokázala, že by následky střetu z utkání s Ruskem byly takové, aby znemožnily jeho další účast v přípravě a na Světovém poháru," informoval v pátek v podvečer tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Do sobotního odvetného souboje s Rusy v pražské O2 areně sice Sobotka ještě nenastoupí, postupně by se ale měl zapojit do přípravy národního týmu a v neděli s ním odcestuje do Pittsburghu. Tam Češi odehrají ve středu 14. září generálku s Výběrem Severní Ameriky.

Světový pohár se odehraje v Torontu od 17. září do 1. října a v základní skupině čekají Jandačovy svěřence Kanada, Výběr Evropy a Spojené státy americké.

Reklama