Hlavní obsah

S takovým výkonem můžeme hrát s každým, pochvaloval si Hemský, když skolil Rusy

Jan Škvor, Libor KalousSport.cz

Počítejte s námi, není radno nás odepisovat! Takový vzkaz vyslali do světa před blížícím se Světovým pohárem hokejisté České republiky výhrou 2:1 po nájezdech nad ruskou sbornou. „Je vidět, že se zlepšujeme, tohle vítězství nám zvedne sebevědomí,“ těší útočníka Aleše Hemského, jenž duel ve třetí sérii nájezdů vítězným gólem rozhodl.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Aleš Hemský střílí vítězný gól v samostatných nájezdech, vlevo je ruský brankář Semjon Varlamov.

Článek
Fotogalerie

„Při nájezdech si většinou řeknu, co bych chtěl udělat, někdy se pak ale na poslední chvíli rozhodnu jinak. Teď jsem málem ztratil puk, který se mi postavil, a když jsem se na něj podíval, už jsem najednou byl před brankou," vracel se Hemský ke svému nájezdu, v němž gólmana Varlamova překonal střelou pod vyrážečku.

„Věděl jsem, že led je špatný, že je těžké na něm něco udělat. Proto jsem nechtěl nic vymýšlet a radši střílel," popisoval útočník Dallasu.

Oproti čtvrtečnímu duelu s Rusy v Petrohradu cítil ve hře českého týmu zlepšení. „Myslím, že to bylo o hodně lepší. Hráli jsme o mnohem lépe v obranném pásmu, byli jsme rychlejší v útoku a hodně stříleli," připomínal Hemský střeleckou převahu domácích v poměru 35:22.

Že nebylo vyprodáno? Lístky byly drahé, věděl Hemský

Triumf Čechů sledovalo v pražské O2 areně necelých čtrnáct tisíc diváků, na Ovečkina, Malikna a spol. tedy vyprodáno nebylo. „To je tím, že lístky byly docela drahé. Nevím, lidi si za takové peníze nemohou dovolit chodit," poukazoval Hemský na fakt, že vstupenky se prodávaly od 1290 do 6980 korun. „Ale lidi, kteří přišli, vytvořili výbornou atmosféru. Chtěli bychom jim poděkovat."

Národní tým už dnes odpoledne odlétá do zámoří, kde mu tamější hokejoví experti nedávají na Světovém poháru příliš šancí. „Nám je úplně jedno, co se píše, nebo nepíše. Já to ani nečtu a myslím, že řada dalších kluků taky ne. Soustředíme se sami na sebe," říká Hemský.

„Musíme hrát dobře v obranném pásmu, nepropadat a nedávat soupeřům vyložené - áčkové - šance. Když je budeme držet po rozích a předvádět to, co proti Rusům v Praze, můžeme hrát s každým," navnazuje české fanoušky.

Reklama

Související témata: