Hlavní obsah

Nic není nemožné. Z posledního týmu extraligy se dostal do reprezentace

Praha

Nesmělý příchod, focení a seznámení se s novým prostředím. Hokejový obránce Tomáš Dvořák se přesunul ze šatny posledního týmu extraligy do reprezentace, se kterou bude bojovat na ruském Channel One Cupu. Jedenadvacetiletý bek se novinku, že byl dodatečně povolán, dozvěděl v autobusu, když jel s týmem v neděli z Hradce Králové. Šťastným poslem zpráv byl generální manažer Martin Ručinský. „Byl jsem překvapený a potěšený, že jsem dostal takovou možnost,“ přiznal Dvořák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Tomáš Dvořák dorazil na sraz hokejové reprezentace před turnajem Channel One Cup.

Článek

Karlovy Vary sedí na posledním místě tabulky, Dvořák odehrál letos 29 zápasů, připsal si dva góly, čtyři asistence a v +- bodech je na minus dvanácti, což se vzhledem k postavení v tabulce nelze divit. Z týmu Energie jsou pouze čtyři hráči v plusu v této statistice.

„Z mladší kategorie je nejsilnější v osobních soubojích, takže by to mohl zvládat. Je na tom dobře bruslařsky, je to poctivý a defenzivní hráč, kterého chceme vidět. Docela se mi líbí. Chtěli jsme dát prostor nějakému mladému, měli jsme ještě mladší - Štencl, Sklenička. Z těchto tří jsme vybírali," vysvětlil volbu reprezentační trenér Josef Jandač.

Karjala se mu líbila

„V týmu se nám moc nedaří, v tabulce jsme dole, ale myslím, že nehrajeme vůbec špatně, potřebujeme víc štěstí, abychom měli více bodů," řekl o realitě na západě Čech Dvořák, který na pár dnů zapomene na klub. Jde do neznáma, je na první reprezentační akci dospělých.

„Bude to určitě těžký, všechno bude rychlejší, tvrdší, na vše bude méně času, ale myslím, že si rychle zvyknu," nedělá si zatím velkou hlavu Dvořák, který před časem poslal na hokejový svaz pas, aby mu mohl zajistit víza. Byl v mezi náhradníky, ale netušil, že až tak vysoko.

Minulý turnaj, který se odehrál ve Finsku, sledoval z televize, na Karjale skončili Češi druzí. V Moskvě budou obhajovat prvenství z minulého roku. „Karjalu jsem sledoval, viděl jsem všechny zápasy, líbil se mi styl, kluci hráli výborně," kvitoval výkon národního týmu. Za pár dnů bude už i na něm, aby se to líbilo ostatním.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko