Hlavní obsah

Rusko - Česko 2:0České hokejistky prohrály ve čtvrtfinále MS osmnáctek s Ruskem. Duel ukončila hromadná bitka

Přerov

České hokejistky do 18 let skončily na domácím mistrovství světa ve čtvrtfinále. Svěřenkyně trenéra Jana Fidrmuce podlehly v Přerově 0:2 Rusku a čeká je zápas o konečné páté místo v pátek s Finskem.

Článek

České hráčky začaly aktivně, v první třetině si vytvořily výraznou střeleckou převahu (14:7), gól však nedaly. "Věděli jsme, že Rusky mají za sebou těžký zápas ve skupině. Chtěli jsme rozhodnout ještě v první třetině, to se nám ale nepovedlo. Sice jsme měli převahu, šance a víc střel na branku, zase nás ale zradila koncovka," řekl Fidrmuc.

Rusky udržely bezbrankový stav a ve druhé třetině se dvakrát prosadily. Nejprve skórovala Bratiščevová, o druhý gól se pak ve dvojnásobné přesilovce postarala Provorovová. České hráčky se branky nedočkaly, nepomohla ani závěrečná hra bez brankářky.

Závěr duelu byl hodně emotivní, domácí Hymlárová a Mlýnková duel pro zranění nedohrály a zamířily do nemocnice. Česká strana si hodně stěžovala na špatný výkon švédské rozhodčí Timglasové.

"Rozhodčí neumí tyto zápasy pískat, Rusky sice hrají tvrdě, ale nefér. Používají pořád hokejku, ruce, stromy, což není dovoleno," zlobil se Fidrmuc. I kvůli tomu čtvrtfinále ukončila hromadná bitka. "Nechceme se ale vymlouvat na rozhodčí, prohráli jsme si to sami tím výpadkem," dodal kouč národního týmu.

MS hokejistek do 18 let ve Zlíně a v Přerově:
Čtvrtfinále:
Rusko - ČR 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky: 32. Bratiščevová, 40. Provorovová.
Švédsko - Finsko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
O udržení, 1. zápas:
Švýcarsko - Japonsko 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Semifinálové dvojice:
Kanada - Švédsko
USA - Rusko

Reklama

Související témata: