Hlavní obsah

Nejlepší střelec extraligy neletí do Švédska. Jandač povolal Vondrku

Praha
Aktualizováno

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač musel provést před pondělním setkáním národního týmu jednu změnu. Na Švédské hry nemůže počítat s nemocným Dominikem Kubalíkem z Plzně, který je nejlepším střelcem extraligy. Místo něho povolal zkušeného útočníka Michala Vondrku z Chomutova, který za reprezentaci odehrál 69 utkání a vstřelil 11 gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michal Vondrka (vlevo) a Švýcar Cody Almond. Ilustrační foto.

Článek

Plzeňský útočník odehrál v neděli extraligový zápas proti Olomouci. Celkem na ledě strávil necelých 15 minut, připsal si 21 střídání a jednu asitenci. Kubalík ve 44 zápasech vstřelil 27 gólů. V produktivitě nejvyšší české soutěže mu patří druhé místo.

Jednadvacetiletý Kubalík odehrál v této sezóně oba turnaje Euro Hockey Tour, nastoupil do šesti utkání. Na Karjale a Channel One Cupu si připsal šest bodů (5+1).

Národní tým se před třetím podnikem evropské tour sejde v pondělí odpoledne. V úterý a ve středu absolvuje tréninky v pražské Tipsport aréně a ve středu odpoledne odlétá do Göteborgu.

Do zápasů na Švédských hrách vstoupí reprezentace ve čtvrtek, kdy se střetne s domácím výběrem Tří korunek, v sobotu ji čeká Finsko a o den později turnaj zakončí proti Rusku.

Jandač zařadil do týmu tři nováčky. Jsou jimi vítkovický obránce Lukáš Klok a útočníci Petr Jelínek z Liberce s Vladimírem Růžičkou mladším z Chomutova.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko