Hlavní obsah

Ani Koloseum Řepíkovy chmury zcela nezahnalo. A hokej v televizi mu na náladě nepřidává

Praha

Nečekaně rychlý konec v play off, kde jeho Sparta vypadla ve čtvrtfinále s Brnem ve čtyřech zápasech, ho ani po více než týdnu stále ještě nepřebolel. Alespoň částečně si hokejový útočník Michal Řepík zlepšil náladu poznávacím výletem do Říma se svou manželkou Sylvií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík na úterním srazu české hokejové reprezentace.

Článek

„V Itálii jsem byl teprve podruhé, v Římě to navíc pro mě byla premiéra. Musím říct, že je fakt krásný," učarovala 26letému pravému křídlu italská metropole.

Ve Věčném městě, kde strávil tři dny, nezahálel. „Dá se říct, že jsme se ženou prošli celé město odshora dolů. Až mě z toho ke konci už bolely nohy. Viděli jsme snad úplně všechny památky, moc se nám líbily hlavně Koloseum a Fontana di Trevi," vyznává se Řepík.

„Moc jsme si to užili, trošku jsem si aspoň vyčistil hlavu. Jenže myšlenky na konec se Spartou se mi stejně vracely, nešlo úplně zapomenout. Pořád je nemůžu úplně dostat z hlavy, zklamání a smutek převažuje," přiznává rodák z Vlašimi, kterému na náladě nepřidá, když si doma pustí televizi a vidí v ní pokračující boje v extraligovém play off.

V boji o MS cítí na své straně jednu výhodu

„Hokej mám rád, takže se na jiné zápasy občas kouknu, ale strašně mě pak mrzí, že už tam se Spartou nejsme," povzdychne si.

Nyní se tak upíná k reprezentaci, do jejíž přípravy na světový šampionát se včera zapojil. „Díky ní můžu zase přepnout a soustředit se na něco jiného. Udělám všechno, abych přesvědčil trenéry, že stojí za to mě na mistrovství znovu vzít," soudí Řepík, jenž loni okusil MS premiérově.

Kvůli na podzim poraněnému ramenu a prodělané žloutence, které předčasně ukončily jeho štaci v Čeljabinsku, odehrál v sezóně jen 30 zápasů. Což nyní může být v nominační bitvě o MS jeho výhodou. „Vůbec nejsem unavený a sil bych mohl mít víc než ostatní kluci," tuší Řepík, jenž má ještě pro příští sezónu platný kontrakt s Traktorem.

„Nechávám tomu volný průběh. Řeší to můj agent a uvidíme, jestli o mě vůbec budou mít zájem," neřeší Řepík aktuálně svou budoucnost.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko