Hlavní obsah

Mezinárodní hokejová federace chce dát půl miliardy, aby získala hráče NHL pro olympiádu

Praha

Hluboko do kapsy se rozhodla sáhnout Mezinárodní hokejová federace (IIHF), aby získala hráče NHL pro olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu 2018. Nabídla uhrazení cestovních nákladů a pojištění ve snaze zajistit hokejisty z nejlepší ligy světa. Mělo by se jednat až o dvacet miliónů dolarů, což je půl miliardy korun. Informaci přinesla agentura Reuters.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zahrají si hráči z NHL na olympiádě 2018?

Článek

Otázkou zůstává, zda tento krok bude na přerušení NHL stačit. Majitelé klubů mají více požadavků, takto by byl vyřešen jeden z nich.

Za poslední roky si fanoušci zvykli, že hokejisté NHL jsou součástí turnaje pod pěti kruhy. Poprvé se tak stalo v roce 1998, když zlato vyhrálo Česko v Naganu.

„Pro nás je to celé obrovsky nebezpečné z pohledu narušení našeho byznysu. A zdá se, že se tu nepočítá s ničím, co by to kompenzovalo. Když si navíc MOV jen tak mimochodem přijde s tím, že ví, že náklady na pojištění, letenky a ubytování hráčů vyjdou na 15 až 20 miliónů dolarů, ale nebude to platit? Když oni neohodnotí zapojení NHL do celé věci, proč bychom to měli dělat my?" říkal ještě před pár dny Gary Bettman, komisionář NHL.

„Faktem prostě je, že pokud se nepokryjí náklady na cestu a pojistky hokejistů pro případ jejich zranění, není se o čem bavit," tvrdil Bettman.

Nyní je na řadě NHL. Přerušení soutěže na dva týdny je pro majitele zámořských klubů finančně nevýhodné.

Reklama