Hlavní obsah

Jandač povolal do přípravy před MS další hráče. Dorazí i Červenka, jeden z gólmanů končí

Praha

Kouč české hokejové reprezentace Josef Jandač povolal do přípravy na květnové mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem doplní brankář Plzně Matěj Machovský a útočníci Roman Červenka s Michalem Birnerem ze švýcarského Fribourgu a Jiří Sekáč z ruské Kazaně. Výběr naopak opouští brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka se zapojí do přípravy hokejové reprezentace před MS.

Článek

Červenkovi s Birnerem skončila klubová sezóna ve čtvrtek, když ve švýcarské lize zvládli se svým Fribourgem play out a pomohli mu k záchraně. Ve čtvrtek dohrál i Jiří Sekáč, Kazaň totiž podlehla v semifinále play off Kontinentální ligy Magnitogorsku 0:4 na zápasy. Plzeňský Machovský zase před týdnem vypadl ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů extraligy s Libercem.

„Sekáče, Birnera i Červenku samozřejmě doplníme. Budeme s nimi mluvit tak, aby si to v klidu ukončili v klubu a přijeli. Co se týče Kazaně, tak mají ve čtvrtek ještě nějaké výstupní pohovory. Ale chci stejně těm klukům dát ještě příští týden volno," řekl Jandač po pátečním tréninku v holešovické Tipsport Areně, kterým tým uzavřel druhý týden přípravy.

Zápasového debutu se v národním týmu zatím nedočká gólman Bartošák. "Místo něj pozveme Machovského. Je to z toho důvodu, aby se zapojil do kempu a mohl s ním (trenér brankářů) Petr Jaroš znovu pracovat. Je to spíše vzhledem k příští sezoně," prohlásil Jandač k pozvánce pro plzeňského gólmana, který byl loni trojkou na světovém šampionátu v Moskvě.

Z dříve nominovaných se až od pondělka zapojí do přípravy útočník Dominik Kubalík rovněž z Plzně, pro kterou skončila sezóna před týdnem. U útočníka Vladimíra Sobotky z Omsku a obránce Tomáše Kundrátka ze Slovanu Bratislava je situace nadále nejistá.

Sobotka podstoupil vyšetření kvůli zdravotním potížím, Kundrátek odjel po skončení klubové sezóny za těhotnou manželkou do Kanady. "U Vládi Sobotky je to furt takové nejisté a s Tomášem Kundrátkem jsme domluvení, že si budeme ještě dneska volat. Samozřejmě bychom chtěli, aby přijel co nejdřív, ale pořád tam nemá vyřízené nějaké věci," dodal Jandač.

Po čtvrteční prohře Floridy v Montrealu 2:6 je definitivně jasné, že v play off NHL nebude hrát pětačtyřicetiletý útočník Jaromír Jágr, který už po domácím mistrovství světa v Praze v roce 2015 ukončil reprezentační kariéru. Jágr se nenechal přesvědčit ani na zářijový Světový pohár v Torontu a zatím není jasné, jestli se jej pokusí stavitelé národního týmu znovu oslovit nyní. "Uvidíme a poradíme se. Zatím jsme o tom ještě ani nemluvili," dodal Jandač.

Nominace hokejové reprezentace v přípravě na MS:
Brankáři:
Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL)
Dominik Furch (Omsk/KHL)
Matěj Machovský (Plzeň)
Obránci:
Lukáš Klok (Vítkovice)
Milan Doudera (Třinec)
David Sklenička (Plzeň)
Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL)
Adam Polášek (Novosibirsk/KHL)
Libor Šulák (Znojmo/EBEL)
Útočníci:
Tomáš Hyka
Pavel Musil
Radan Lenc (všichni Mladá Boleslav)
Petr Holík
Robert Říčka (oba Zlín)
Michal Řepík
Petr Vrána (oba Sparta)
Dominik Kubalík
Jakub Lev (oba Plzeň)
Robin Hanzl (Litvínov)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)
Vladimír Sobotka (Omsk/KHL)
Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva/KHL)
Roman Červenka
Michal Birner (oba Fribourg/Švýc.)
Jiří Sekáč (Kazaň/KHL)

Reklama

Související témata: