Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 1:2 SNČeské hokejistky prohrály na úvod MS se Švýcarskem po nájezdech

Plymouth

České hokejistky prohrály v prvním zápase na mistrovství světa v Plymouthu se Švýcarskem 1:2 po samostatných nájezdech. Češky v duelu skupiny B vedly až do 57. minuty, kdy Evelina Raselliová v přesilové hře odpověděla na gól Terezy Vanišové z druhé třetiny. V nájezdech pak zajistila dva body Švýcarkám Christine Meierová, která jako jediná uspěla.

Článek

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vozáka v polovině února prohrály se Švýcarkami boj o postup na olympijské hry v příštím roce a ani dnes je nedokázaly porazit. Zápas přitom měly rozehraný dobře a po sérii šancí na obou stranách se dostaly do vedení v 35. minutě, kdy Vanišová využila chybnou rozehrávku brankářky Schellingové a posunula Češky do vedení dokonce v oslabení.

Gólmanka Peslarová držela šance českého týmu na výhru až do 57. minuty, kdy ji v přesilové hře překonala Raselliová, která tečovala střelu Müllerové. V prodloužení poté hrály Češky krátkou přesilovou hru, rozhodnout v ní však nedokázaly. Vítěze zápasu tak určily nájezdy, ve kterých se jako jediná prosadila v páté sérii Meierová.

Mistrovství světa hokejistek v Plymouthu (USA):
Skupina B:
Česko - Švýcarsko 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Vanišová - 57. Raselliová (Müllerová), rozhodující nájezd Meierová. Rozhodčí: Nakajamaová (Jap.), Szkolaová (USA) - Kúdelová (SR), Linneková (Něm.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 428.

Reklama

Související témata: