Hlavní obsah

Sezóna začíná, Jandač nominací překvapil. Na Slováky povolal hned čtrnáct nováčků!

Praha

Zapomenout musel na hráče z Kontinentální ligy, neboť ta už v té době bude v plném proudu, takže pro přípravné dvojutkání na novou sezónu proti Slovensku byl nucen zúžit svůj výběr na okruh hráčů z jiných evropských soutěží a zejména tuzemské extraligy. Přesto kouč české hokejové reprezentace Josef Jandač překvapil - do nominace zařadil hned čtrnáct plejerů, které čeká debut v seniorském národním týmu.

Trenér Jandač nominoval na zápasy se Slovenskem 14 nováčkůVideo: Sport.cz

 
Článek

Svého premiérové staru v reprezentaci se dočkají oba povolaní gólmani - čtyřiadvacetiletý Patrik Bartošák z Vítkovic a rovněž o dva roky mladší posila Plzně Miroslav Svoboda. Nováčky jsou rovněž obránci Petr Kalina, Filip Pyrochta, David Němeček a útočníci Vojtěch Tomeček, David Stach, Petr Straka, David Šťastný, Jakub Herman, Martin Hanzl, Dominik Uher, Miroslav Indrák a David Kaše.

„Neznamená to, že chceme jen hráče zkoušet. Sezóna bude náročná, chceme dát prostor dalším hráčům a trochu je obehrát. Jsme přesvědčeni, že když budou hokejově růst, pro český nároďák budou v budoucnu použitelní," slibuje si Jandač.

Jedinými legionáři na Jandačově seznamu jsou dvacetiletý útočník David Kaše, jenž po uplynulé sezóně zamířil z Chomutova do švédské Mory, a účastník letošního světového šampionátu Libor Šulák. Třiadvacetiletý obránce se pokusí získat místo v Detroitu v NHL, pakliže se mu to nepodaří, stráví sezónu ve finském Lahti.

Nejzkušenějším hokejistou v současném výběru je 26letý královéhradecký forvard Richard Jarůšek. V nároďáku si připsal osmnáct startů s bilancí tří branek, startoval i na loňském mistrovství světa v Moskvě.

Česká reprezentace se se Slováky na startu olympijské sezóny utká příští týden ve středu v Třinci, odveta je na programu o den později v Žilině.

Nominace české hokejové reprezentace:
Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Miroslav Svoboda (Plzeň)
Obránci:
Petr Kalina (Sparta)
David Musil (Třinec)
Filip Pyrochta (Liberec)
David Sklenička (Plzeň)
Tomáš Dvořák (Sparta)
Lukáš Klok (Vítkovice)
David Němeček (Mladá Boleslav)
Libor Šulák (Lahti/Fin. / Detroit/NHL)
Útočníci:
David Tomášek (Pardubice)
Vojtěch Tomeček/Chomutov)
David Stach (Plzeň)
Petr Straka (Plzeň)
Radan Lenc (Mladá Boleslav)
David Šťastný (Zlín)
Jakub Herman (Olomouc)
Martin Hanzl (Litvínov)
Pavel Musil (Mladá Boleslav)
Dominik Uher (Sparta)
Miroslav Indrák (Plzeň)
Richard Jarůšek (Hradec Králové)
David Kaše (Mora/Švéd.)

Reklama