Hlavní obsah

Hnilička jako GM nároďáku. Ale na jak dlouho? Co když uspěje za Babiše ve volbách?

Praha

Manažerskou práci si vyzkoušel už čtyři roky u mládežnických reprezentačních výběrů, uplynulou sezónu pak působil jako prodloužená ruka generálního manažera Martina Ručinského u seniorského národního týmu. A od nového ročníku bývalý vynikající brankář Milan Hnilička svého spoluhráče ze zlaté olympiády v Naganu na tomto postu vystřídá. Vydrží v ní delší dobu, nebo nastane další změna už na podzim po volbách do Poslanecké sněmovny?

Milan Hnilička míří také do politiky. Půjde spojit funkce politická s tou hokejovou?Video: Sport.cz

 
Článek

Milan Hnilička má u hokejové reprezentace novou funkci

Přibude vám s posunem do pozice generálního manažera reprezentace hodně práce?

Budu muset víc komunikovat s hráči pro reprezentaci a zároveň s generálními manažery klubů, což doteď bylo na Růčovi. Naopak základní legislativu, kterou jsem měl na starost, teď lehce převelím na Honzu Černého (sportovní manažer pro mezinárodní soutěže). Budu mu s tím ale pomáhat, protože mě to baví a navíc mám rád přehled.

Dá se předpokládat, že budete časově hodně vytížený...

Nejspíš mi to sebere dost času, ale když vás to baví, není v tom problém. S Honzou Černým jsme sehraný tým, hodně práce jsme odvedli na loňském Světovém poháru.

Pomůže vám, že s funkcí hokejového manažera máte z posledních pěti let bohaté zkušenosti?

Jednoznačně. V pozici manažera se cítím naprosto komfortně. U mládežnických reprezentací je možná ještě víc práce než u té seniorské. Moc se toho pro mě nemění, odpracuju si to.

Čekal jste, že vás tato práce tolik chytne?

Po konci hráčské kariéry jsem nevěděl, co se mnou bude, chtěl jsem žít úplně jinak. Jenže nakonec jsem zjistil, že bez hokeje nemůžu být. Za poslední tři roky jsem se v manažerské práci našel, čas vůbec neřeším. Samozřejmě se snažím nešidit rodinu, ale ta rozumí a respektuje, že hokej je můj život.

V říjnových volbách však budete ve Středočeském kraji kandidovat do Poslanecké sněmovny za hnutí ANO Andreje Babiše. Nemáte strach, jak půjde, v případě úspěchu, skloubit politika s hokejovým nároďákem?

Věřím, že časově by mě (práce ve Sněmovně) neovlivňovala. Pakliže bych ve volbách uspěl a nedalo se to časově skloubit, musel bych to řešit. Ale to se teprve uvidí, momentálně se řídím aktuální situací. Zatím to mám nastavené tak, že práci u hokeje bych opouštět nechtěl.

Proč jste se vlastně dal na politiku?

Na hokejovém svazu mám na starosti nejen manažerské, ale i dětské programy. A když jsem viděl, v jakém stavu jsou dneska naše děti, holt jsem se pustil i do politické cesty. Děcka dneska sportují čím dál míň, což má velký vliv na to, kdo nám pak přichází do hokejových náborů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články