Hlavní obsah

Hokejová reprezentace se sešla v Třinci bez Jarůška

Třinec
Aktualizováno

Bez útočníka Richarda Jarůška z Hradce Králové se sešla v neděli večer česká hokejová reprezentace v Třinci před přípravnými zápasy se Slovenskem, které se hrají ve středu v třinecké Werk Aréně a o den později v Žilině. Svěřenci trenéra Josefa Jandače zahájí přípravu na ledě až v pondělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Richard Jarůšek slaví gól proti Švédsku.

Článek

"Richard Jarůšek se nezúčastní po dohodě s jeho klubem. Dodatečně za něj nebude nikdo povolán," řekl ČTK tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. V kádru tak je 22 hráčů - dva brankáři, osm obránců a 12 útočníků.

První reprezentační akce v sezóně s dvěma vrcholy - únorovými olympijskými hrami v Pchjongčchangu a květnovým mistrovstvím světa v Kodani a Herningu - simuluje letní přípravné kempy pro mladé hráče. Tentokrát budou proti minulým dvěma letům mít možnost se ukázat i v zápasech.

"Budou to taková ta derby. Těšíme se na to a doufáme, že i v tomto brzkém termínu přijdou fanoušci a uvidí další kluky, kteří pro ně třeba budou zajímaví," řekl Jandač, který představí 14 debutantů.

Nejzkušenějším hráčem Šulák

Připsat první starty si mohou oba brankáři Patrik Bartošák, Miroslav Svoboda, obránci Petr Kalina, David Němeček, Filip Pyrochta a útočníci Martin Hanzl, Jakub Herman, Miroslav Indrák, David Kaše, David Stach, Petr Straka, David Šťastný, Vojtěch Tomeček a Dominik Uher.

Šestadvacetiletý Jarůšek byl s 18 starty nejzkušenějším hráčem výběru. Po omluvence účastníka loňského mistrovství světa v Moskvě zůstal v týmu jediný hráč se zkušenostmi z velké mezinárodní akce. Obránce Libor Šulák, který v květnu podepsal kontrakt s Detroitem, startoval na letošním světovém šampionátu v Paříži. V týmu tak ale není nikdo, kdo by překročil desítku zápasů za reprezentaci.

Jandačův tým má na programu v pondělí dva tréninky, v úterý už má přípravu na ledě naplánovanou jen na dopoledne. Odpoledne bude autogramiáda reprezentantů na koupališti pod Javorovým. Ve středu Češi absolvují předzápasové rozbruslení a proti Slovensku nastoupí od 17:00.

O den později se uskuteční odveta v Žilině. Tam se vydá tým na otočku a v pátek ještě zakončí akci dopoledním tréninkem ve Werk Aréně.

Nominace českých hokejistů na přípravné zápasy se Slovenskem
Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Miroslav Svoboda (Plzeň)
Obránci:
Tomáš Dvořák (Sparta Praha)
Petr Kalina (Sparta Praha)
Lukáš Klok (Vítkovice)
David Musil (Třinec)
David Němeček (Mladá Boleslav)
Filip Pyrochta (Liberec)
David Sklenička (Plzeň)
Libor Šulák (Detroit/NHL)
Útočníci:
Miroslav Indrák (Plzeň)
David Stach (Plzeň)
Petr Straka (Plzeň)
Radan Lenc (Mladá Boleslav)
Pavel Musil (Mladá Boleslav)
Martin Hanzl (Litvínov)
Jakub Herman (Olomouc)
David Šťastný (Zlín)
David Tomášek (Pardubice)
Vojtěch Tomeček (Chomutov)
Dominik Uher (Sparta Praha)
David Kaše (Mora/Švéd.)

Reklama