Hlavní obsah

Češi vyhořeli v koncovce. Dvě, tři moje šance po gólu volaly, litoval Kaše

Třinec

Bez gólů to nepůjde. Čeští hokejisté v úvodním mezistátním utkání sezóny nedokázali skórovat, ač poslali na slovenskou branku 34 střel. S jistotou chytající Konrád udržel nulu, a tak hostům stačilo v Třinci využít minimum šancí, aby po čtyřech letech získali český skalp za výhru 2:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva český útočník Pavel Musil a brankář Slovenska Branislav Konrád.

Článek
Fotogalerie

Bídná koncovka smazala i dobré momenty ve hře národního týmu, jenž vyrukoval se třinácti nováčky. „Měli jsme hodně energie i bojovnosti, jenže chyběla šikovnost při střelbě. Jedna věc je herní projev, druhá realizace šancí. Měli jsme jich spoustu, jenže nebyli jsme schopní trefit ani odkrytou branku," řekl trenér Josef Jandač.

Začali tam, kde skončili

„Možná se v trápení do koncovky promítla i nervozita nezkušených hráčů, každopádně jsme měli být nápaditější," dodal český kouč, jehož svěřenci protáhli od květnového MS trvající černou sérii bez vstřeleného gólu v mezistátních zápasech už na 145 minut. „Snad je to jen náhoda, že novou sezónu začínáme tak, jak jsme minulou končili," mínil kouč.

Už v 5. minutě přišla nepřesná rozehrávka domácích, po níž Paulovič ze sóla otevřel skóre „Náš obránce tam upadl s pukem," mrzelo Jandače. Kanadský kouč hostů Ramsay při své premiéře zavelel k pečlivé defenzívě. „To byl přesně obraz hry. Bušili jsme do Slováků a oni jen bránili, vyhazovali puky a občas nám ulítli. Sami jsme jim to ale zoufalým zakončováním usnadnili," líčil Jandač, jehož tým pak podruhé inkasoval při power play.

Nejvíc šancí v českém dresu spálil David Kaše, jenž svůj debut za národní tým absolvoval i před zraky staršího bratra Ondřeje, který hraje NHL za Anaheim. „Dvě, tři moje šance po gólu určitě volaly, to se musí proměňovat. Možná jsem třeba v první třetině měl místo střely volit spíš kličku, protože tam byl brankář vyjetý," mrzelo bývalého chomutovského útočníka, který od léta působí v dresu švédské Mory.

„Slováci dali lacino první gól z brejku, pak se většinu času hrálo u nich v pásmu. Všichni jsme makali a chtěli si jít za gólem, ale chyběla nám asi určitá hokejovost i klid v koncovce, abychom se prosadili. Možná to chtělo mít ještě větší tlak do branky, spousta puků Konráda jen trefila," tvrdil Kaše, jehož výkon chválil i kouč. „Bylo vidět, že si s boleslavským tandemem vyhoví a dokážou herně přidat něco navíc. O to větší škoda, co všechno zahodili," říkal Josef Jandač.

„Nehráli jsme špatně, snažili jsme se cpát všechno na bránu, jenže nám tam nic nespadlo a proto výsledek nevypadá dobře," doplnil spoluhráče obránce Libor Šulák, který jako jediný z aktuální české sestavy má zkušenost z mistrovství světa.

Reklama