Hlavní obsah

Extraligoví gólmani šli proti sobě, šťastnější byl Konrád. Zachytal parádně, pochválil jej Bartošák

Třinec

V extralize na sebe brankáři aktuálních reprezentačních výběrů Česka a Slovenska narážejí pravidelně. Na mezistátní úrovni se ale vítkovický Patrik Bartošák a slovenský gólman Olomouce Branislav Konrád setkali poprvé. Oba si odnesli cenu pro nejlepšího hráče. Vítězství slavil Konrád, který v Třinci v úvodním souboji reprezentační sezóny při výhře Slovenska 2:0 nedostal gól.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář České republiky Patrik Bartošák v přípravném duelu se Slováky.

Článek

„V první třetině to na mě docela lítalo především v přesilovce, kdy hráli výborně před brankou a měl jsem fakt hodně práce, abych viděl puk. Od druhé třetiny už jsme hráli lépe a třetí jsme v obraně zvládli perfektně," radoval se 29letý Konrád.

Do branky v třinecké Werk Aréně šel s nadšením, moderní halu má docela rád a v předminulé sezóně tam udržel pro Hanáky čisté konto. „Když jsme se před zápasem bavili, kdo bude kde chytat, tak jsem docela přivítal možnost začít v Třinci. Je tu menší kluziště, což mi vyhovuje," svěřoval se slovenský brankář.

O pět let mladší Bartošák se také činil, hned první střelu ale pustil. „Byl jsem trošku studený, pět minut jsem se nedotkl puku, tak jsem byl možná i trošku nervózní, když se na mě protihráč rozjel. Ale udělal to pěkně, naznačil, vymíchal mě," uznal kvalitní provedení útočníka Pauloviče. „I my jsme se ale docela do branky tlačili a rvali to do brankáře ze všech pozic. Měl i trochu štěstíčka, ale předvedl super výkon," pochválil extraligového kolegu Bartošák.

Více než na protivníka v soupeřově brance se oba soustředili na spoluhráče z klubu v dresu protivníka. Na Konráda útočil Jakub Herman, na Bartošáka zase Radoslav Tybor. „Všechny ty kluky znám podle jména, ale málokterého tak, že vím, co udělá, když na mě jede. A myslím, že je to tak i lepší. Vůbec neřeším, kdo to je a soustředím se jenom na sebe. Akorát, když na mě jel Hermoš, tak jsem zbystřil," smál se Konrád.

Vítkovický Tybor dokonce klubovému parťákovi slíbil gól. „Říkal, že mi ho dá mezi nohy, tak jsem si na něj dával pozor. Ale vůbec se nedostal do větší šance. Ale i kdyby se dostal, tak bych to před ním zazdil," řekl Bartošák.

Z reprezentační premiéry, která skončila porážkou, byl trochu rozpačitý. „Byla to velká zkušenost a ačkoliv jsem si myslel, že nebudu nervózní, maličko jsem byl. Věřím ale, že jsem nezklamal a budu moct dál bojovat o olympiádu," zadoufal. Podobný sen má i Konrád. „Kdo by tam nechtěl. Třeba budeme nejlepší brankáři extraligy a pojedeme tam oba dva," pousmála se hvězda slovenské reprezentace.

Reklama