Hlavní obsah

Jágr Hniličku překvapil: Na olympiádu by se připravil, i kdyby se hrálo na volejbalovém hřišti

Praha

Přiznává, že úterní vyjádření Jaromíra Jágra o jeho pohrávání si s myšlenkou účasti na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu ho překvapilo. Nový generální manažer české hokejové reprezentace Milan Hnilička vítá, že jeho spoluhráč ze zlaté olympiády v Naganu možná přehodnotí své rozhodnutí vzdát se národního týmu, i když ví, že primárním cílem legendární 68 je stále pokračování v NHL, což by její účast pod pěti kruhy vylučovalo.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Generální manažer české hokejové reprezentace Milan Hnilička.

Článek

„Nechci teď předbíhat událostem, jsme si totiž vědomi, že Jardovou prioritou je vrátit se do NHL. Pro nás je ale důležité, že má chuť na olympiádě reprezentovat," řekl Sport.cz Hnilička.

„Každopádně to je příjemné překvapení. Vím, že se to týká jen olympiády a Jardovým pocitům naprosto rozumím. Olympijské hry pro něj znamenají strašně moc, atmosféra na nich je oproti jiným turnajům úplně jiná," říká bývalý reprezentační brankář o útočníkovi, který by se mohl stát prvním českým hokejistou startujícím na šesti olympiádách v řadě.

„Když se Jarda rozhodne hrát za národní tým, vždycky je to skvělá zpráva pro celý tým i fanoušky. A kromě hokejových schopností není potřeba debatovat o tom, jak moc by se mužstvu hodil i do kabiny," chválí Hnilička nejproduktivnějšího Evropana NHL, který v únorovém termínu olympijských her oslaví šestačtyřicáté narozeniny.

Jágra zařadí na rozšířenou soupisku pro OH

Navzdory tomuto věku je Hnilička přesvědčený, že by se v případě angažmá v Evropě Jágr na turnaj pod pěti kruhy nachystal. „Když Jarda řekne, že na nějakou akci pojede, dokáže se na ni perfektně připravit. I kdyby se mělo hrát na volejbalovém hřišti. V tomto ohledu bych o něm neměl pochyb."

Už patnáctého září musí trenéři reprezentace nahlásit rozšířenou soupisku pro olympijský turnaj, které není omezena počtem jmen. Je tak stoprocentně jisté, že na ni zařadí i Jágra. „Jelikož touto dobou ještě situace kolem jeho budoucího angažmá není vyjasněná, už dopředu jsme s Jardou počítali a počítáme s ním pořád," uzavírá Hnilička.

Věříte, že bude Jaromír Jágr startovat na olympiádě v Pchjongčchangu?
ano
75,5 %
ne
24,5 %
Celkem hlasovalo 4792 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články