Hlavní obsah

Tohle jsou dresy hokejistů pro olympiádu! Jak se vám líbí ty české?

Praha

Česká hokejová reprezentace už ví, jaké dresy bude oblékat na únorových zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. Společnost Nike ve čtvrtek odtajnila dresy všech dvanácti účastníků turnaje. Jak se vám líbí ty pro Jandačovy svěřence?

Foto: Sport.cz

Vizualizace hokejových dresů pro zimní olympiádu v Pchjongčchangu.

Článek
Fotogalerie

Dresům českého národního týmu bude opět dominovat velký státní znak na hrudi. K dispozici budou hokejisté mít dvě sady; červenou a bílou. Padá tak varianta s modro-červeno-bílým dresem ve stylu české vlajky, který reprezentace využívala na minulých hrách v Soči.

„A to kvůli tomu, že po stranách byla bílá barva a dres byl tedy z boku hodně světlý. Což byl problém při zápasech s týmy, které nastoupily v bílém," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

České dresy pro Pchjongčchang doznaly na první pohled několika změn, tou nejviditelnější jsou modré pruhy na rukávech. Designéři se rovněž zaměřili na zvýšenou prodyšnost, zejména do oblasti límce umístili větší množství síťoviny.

Dresy těch hokejových zemí, které budou mít na prsou státní znak, prošly oproti poslední olympiádě v Soči změnou. Zatímco před čtyřmi lety byl státní znak šitý, nyní je vytvořený speciální laserovou technologií. Díky tomu mají být dresy menší hmotnost.

Každý trikot pak obsahuje prvek Swoosh, tedy části látky, které výrazně zvyšují svítivost dresů pod světlem. „Chtěli jsme se na dresy podívat jako na celek a proměnit je v něco zvláštního, uvedl Scott Toudjine-Williams, kreativní ředitel pro olympijské oblečení firmy Nike.

Líbí se vám dresy české hokejové reprezentace pro únorovou olympiádu?
Ano
71,3 %
Ne
28,7 %
Celkem hlasovalo 14203 čtenářů.

Reklama

Související témata: