Hlavní obsah

Klepiš škrtnul zápisné. Při hymně se mu promítne kariéra v reprezentaci

Praha

Nejstarší, hodně zkušený a také mistr světa z roku 2010, to je hokejista Jakub Klepiš. Po dvou letech je opět v reprezentaci. Třiatřicetiletého útočníka povolal kouč Josef Jandač na turnaj Karjala, který startuje ve středu. Tento podnik, poté ještě ruský Channel One Cup a bude se vybírat mužstvo pro únorovou olympiádu v Koreji. „Byl jsem trochu překvapený, ale samozřejmě jsem rád. Jaký ten návrat bude, to se uvidí,“ odpovídal s ledovým klidem hráč Mladé Boleslavi na srazu národního týmu v Praze.

Jakub Klepiš a jeho návrat do hokejové reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

Zahrál si v NHL. V KHL slavil dva tituly, ty získal i v extralize se Slavií. Nyní se vrací po dvou letech do reprezentace. Když byla nominace na světě, v klubu mu hned připomněli zápisné.

„Napsali mi nějaké peníze, tak jsem je škrtnul, říkal jsem, že v tomhle věku už nic platit nebudu, ale asi většina vyhraje, takže budu platit," přiznává Klepiš, který hraje už třetí sezónu v Boleslavi.

„Určitě se mi trochu ulevilo, když jsem přišel z Třince do Mladé Boleslavi. Našel jsem super zázemí, pohodu, máme skvělou partu," přiznává hráč, který si nestaví vzdušné zámky, nepřemýšlí moc dopředu. Stejně to má s olympiádou.

„Ta mi vůbec nenaskočila. Vůbec na ni nemyslím, soustředím se na další trénink, zápas. Nechci myslet dopředu, dávat si nějaké cíle, z čeho bych mohl být zklamaný."

Při hymně bude nervózní

Ve středu Česko sehraje zápas proti Švédsku v Örebrö. Klepiš po dvou letech navlékne dres v národních barvách. „Až přijde hymna, vzpomenu si na chvíle v nároďáku, nějaká nervozita bude," tuší forvard, který v probíhajícím ročníku extraligy vstřelil sedm gólů.

Jak vidí svůj návrat? „Asi to bude rychlejší, protože jsem zpomalil, což je přirozené s věkem. Těším se, ale uvidíme v zápasech. Samozřejmě si chci dokázat, že na to pořád mám," říká Klepiš, který už je v roli, že předává rady mladším.

„V Boleslavi určitě, ale nároďák je specifický. Snažím se poradit, ukázat cestu mladším, ale je na nich, jestli si to vezmou. V nároďáku jsou všichni zkušení, tady by nějaké rady asi nebrali," dodává s lehkým úsměvem pražský rodák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko